dijous, 16 de maig del 2013

Becerra: “Les previsions d’Espanya no te les creus ni amb tres Chivas”

El professor d’estructura econòmica adverteix que a partir del dia 29 “Espanya estarà més intervinguda del que ja ho està”

Manel Bosch

L'economista Santiago Niño-Becerra durant l'entrevista a Catalunya Ràdio
El professor d’estructura econòmica de l’Institut Químic de Sarrià, Santiago Niño-Becerra, ha desqualificat avui les previsions econòmiques recentment publicades per l’Estat espanyol. Becerra ha ironitzat sobre les xifres de l’executiu de Mariano Rajoy, afirmant que “no te les pots creure ni amb tres Chivas Regal”. Becerra, en declaracions a Catalunya Ràdio, ha insistit que els càlculs provinents de la Moncloa són “ciència ficció”.

Per demostrar-ho, Becerra ha recordat que el Fons Monetari Internacional ha fet uns càlculs ben diferents. Així, mentre el govern espanyol afirma que l’economia espanyola creixerà enguany un 0,5%, l’FMI afirma que decreixerà un -1,5%.

En referència a les pressions europees a Espanya per posar fi als seus desajustos econòmics, l’economista ha advertit que a partir del 29 de maig (quan la Comissió Europea obrirà un expedient per aquest motiu a l’Estat) “Espanya estarà més intervinguda del que ja ho està”.

L’entrevistat ha reafirmat que el marge de maniobra per al govern espanyol és hores d'ara de “menys zero”, que Espanya no pot fer “absolutament res” i ha vaticinat nous augments d’impostos -com l’IVA reduït- a banda de més retallades.