dilluns, 8 d’abril del 2013

Simó: ‘Podem tenir un Govern amb Pressupostos prorrogats, operatiu, i que prepari la consulta’

08/04/2013

Anna Simó, assegura que ’no és cert que prorrogar els pressupostos comporti la caiguda de l’actual Govern, ni tampoc que es freni el procés sobiranista, sinó que hi hauria un Govern amb un pressupost prorrogat que prepara un procés de consulta’.

Segons Simó, ‘si després hi ha una flexibilització del sostre del dèficit, o el Govern espanyol paga al de la Generalitat els 8.000 milions d’euros que li deu pel sistema de finançament actual i les inversions previstes en l’Estatut, llavors és molt fàcil fer un decret per adaptar els comptes a la nova realitat’.

La portaveu nacional d’Esquerra Republicana ha explicat en roda de premsa que ’és menys dolent prorrogar els Pressupostos de 2012 que aprovar ara altres nous amb un 0,7 % de sostre de dèficit, ja que amb una retallada de 4.800 milions d’euros qui cauria no és el Govern, sinó el poble de Catalunya, i ERC no contribuirà a que això ocorri, se’ns quedaria la gent a les mans’.

Referint-se al ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, Simó ha afirmat que ‘mentre el doctor Montoro tingui la clau de la transfusió sanguínia dels diners de la Generalitat, que tanca i obre quan li dóna la gana, fer uns pressupostos és una entelèquia i una irresponsabilitat perquè seria el país que cauria en el seu conjunt’. ERC considera que cal prorrogar els comptes de la Generalitat de 2012 i ‘que es facin decrets posteriors per adaptar els pressupostos quan vagin arribant transfusions de diners del doctor Montoro’, ha dit Simó.

Segons la seva opinió, ’qui porta el timó dels Pressupostos és Montoro i no el conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell’, i més quan ‘les condicions estipulades per rebre recursos del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) suposen en la pràctica una intervenció que deixa el Govern sense marge de maniobra’. ‘Això suposa un autèntic cercle viciós tancat i ens fa preguntar-nos si els partits que demanen es pressupostos ja, ho fan peque s’han resignat a que el sostre de dèficit sigui el 07% o volen fer caure el Govern per fer fracassar el procés cap ala consulta volen lligar el procés de la consulta al fracàs econòmic’, ha reblat Simó.
Font: ERC.

http://intocabledigital.cat/simo-podem-tenir-un-govern-amb-pressupostos-prorrogats-operatiu-i-que-prepari-la-consulta/45922/