dimarts, 16 d’abril del 2013

El cònsol espanyol a Boston va plegar perquè «era l'hora»

El ministeri d'Afers Exteriors l'ha destituït per "incompliment de les seves funcions" en les hores posteriors als atemptats

 

Una corredora de la marató de Boston deixa flors a la porta de la casa del nen de vuit anys que va morir a causa de les explosions. Foto: Reuters/ACN


El ministeri d'Afers Exteriors ha destituït el cònsol d'Espanya a Boston, Pablo Sánchez-Terán, per "incompliment de les seves funcions", segons han confirmat fonts del ministeri, ja que el cònsol va tancar la delegació a l'hora de sempre, dos quarts de cinc de la tarda -hora local-, tot i la confusió causada pels atemptats a la marató.

Les oficines van tancar, doncs, dues hores després de l'esclat de les bombes. Les explosions que es van registrar a Boston no van causar cap víctima espanyola, però molts ciutadans que estaven a la ciutat nord-americana s'han queixat del tracte que van rebre per part de l'oficina diplomàtica. L'excònsol va afirmar en una entrevista a Marca TV que el consolat va tancar a dos quarts de cinc de la tarda perquè "era l'hora".

Fonts del ministeri d'Exteriors han explicat que ja s'ha posat en marxa el procés intern per substituir el cònsol i han informat que, de moment, el substituirà el canceller del consolat, com està previst en aquests casos.

http://www.naciodigital.cat/noticia/53833/consol/espanyol/boston/va/plegar/perque/era/hora