dimarts, 16 d’abril del 2013

Primera pedra per aixecar la Hisenda pròpia

El Govern crea el Programa per definir l'Agència Tributària Catalana

 

Primer pas per articular la hisenda pròpia. Foto: QS/ND


El Consell Executiu ha aprovat aquest dimarts la creació del Programa per a "la definició i l'assessorament de la implementació d'un nou model d'Administració Tributària de Catalunya", és a dir, la base d'una virtual hisenda pròpia.

La decisió s'escau en compliment del mandat del Parlament de Catalunya del 23 de gener passat d'aprofundir en el desenvolupament de les estructures d'estat bàsiques que cal tenir a punt en el context d'un nou escenari polític.

La iniciativa suposarà un nou impuls al disseny d'una Agència Tributària pròpia, que permeti la "gestió, liquidació, recaptació, inspecció i revisió de tots els impostos i altres tributs que s'apliquen a Catalunya". La direcció del programa recau sobre els consellers de la Presidència i d'Economia i Coneixement.

El mes de gener passat el Govern va aprovar la creació de la Secretaria d'Hisenda, que serà l'encarregada de desenvolupar l'Agència Tributària de Catalunya. La Secretaria assumeix de fet l'Agència Tributària de Catalunya com a òrgan encarregat de la gestió, la liquidació, la inspecció i la recaptació dels tributs propis de la Generalitat i dels tributs estatals cedits.

http://www.naciodigital.cat/noticia/53831/primera/pedra/aixecar/hisenda/pr/pia