dijous, 18 d’abril del 2013

Duran i Lladre ja no mana a CiU

Referèndum sobre la independència doble fletxa Última actualització Dijous, 18 d'abril de 2013 05:00 h



Josep Rull desmenteix Duran i garanteix que "el poble parlarà" d'una forma o altra encara que no hi hagi acord amb l'Estat sobre la consulta


El secretari d'Organització de CDC, Josep Rull, ha garantit que "el poble parlarà" encara que no hi hagi acord amb l'Estat sobre la consulta. Rull ha remarcat que si finalment no es pot fer un referèndum de manera pactada, el Parlament elaborarà una legislació per donar empara a la consulta. "El poble parlarà sempre en base a una legalitat, una legalitat emparada en un Parlament. Negociar, aquesta és l'opció prioritària, però si no, aquesta legalitat i aquesta legitimitat sempre hi seran a través d'una llei emanada d'un Parlament democràtic", ha argumentat. En cas de fallar també això, Rull no ha descartat cap de les opcions que suposi que els ciutadans vagin a les urnes.  
 
Rull desmenteix Duran

En una conferència en el marc de la campanya 'Què està passant a Catalunya", Rull ha volgut tancar qualsevol polèmica sobre si hi haurà consulta o no després de les declaracions del conseller de Justícia, Germà Gordó. "Aquest és el compromís que hem adquirit: la necessitat de donar la veu al poble", ha subratllat Rull davant d'un centenar de persones.

Després de les declaracions de Gordó, el secretari d'Organització ha estat taxatiu: "Que ningú no s'equivoqui, que ningú no porti a errors. La prioritat és aquesta (negociar), però com diu el president Mas i el Govern, nosaltres dotarem sempre de legalitat emanada d'un Parlament legítim i democràtic perquè en darrer instància el poble pugui acabar decidint per ell mateix", ha insistit.

Referèndum sí o sí malgrat Duran o Gordó

En aquest sentit ha dibuixat l'escenari que més o menys sempre ha plantejat CDC. La prioritat és negociar amb l'Estat per convocar un referèndum, però el rebuig espanyol no impedirà que el poble es pronunciï. És per això que Rull ha parlat d'una llei al Parlament que empari la consulta però, més enllà d'això, tampoc no ha descartat cap altre instrument que suposi que la població s'expressi a través de les urnes, com podrien ser, encara que no ho ha dit, unes eleccions plebiscitàries. "És la força directa de les urnes en qualsevol de les seves expressions", ha conclòs.

En qualsevol cas, el secretari d'Organització convergent ha recordat que l'aposta del partit és pel dret a decidir, i concretament a través de l'estat propi, i aquest és el "contracte electoral" que van subscriure amb els ciutadans que els van votar el 20 de novembre passat.

Durant el seu discurs, Rull no ha fet referència a la declaració com a imputat d'Oriol Pujol, però sí que s'ha referit a la "guerra bruta" que s'està practicant a través d'informacions com les dels suposats comptes de Jordi Pujol i Artur Mas. 



 "Signatura per que Plegui Duran i Lladre : Convergència i Unió: Que plegui el Sr. Duran i Lleida   . També podeu signar al meu blog "