dijous, 18 d’abril del 2013

La Caixa, el primer banc d’Espanya, però contra el dret a decidir


Davant la difícil situació dels mitjans de comunicació, un anunci de La Caixa o les seves filials té més força que la mateixa línia editorial, i a La Caixa li destorba la independència de Catalunya


Una reunió a La Moncloa entre Rajoy, el president de La Caixa, Isidre Fainé, i el vicepresident de La Caixa i President del Grup Godó, Javier Godó, per aturar d’una vegada per totes el procés sobiranista del president Mas ha obtingut un gran silenci informatiu, però avui ens hem despertat amb una gran campanya publicitària als principals mitjans de comunicació amb un important cost econòmic. La campanya publicitària en si mateixa explica i confirma el procés que hem anat denunciant des del directe!cat;  l’objectiu de de garantir l’espanyolitat de l’única caixa catalana que quedava i impedir d’aquesta manera que pugui ser utilitzada pel Govern Mas en el camí cap al dret a decidir. 
 
 Ja no tenim La Caixa, tenim el primer banc d’Espanya

O aturem aquest procés d’espanyolització de La Caixa o la perdérem de manera irreparable. Fainé o Godó no poder dirigir la principal entitat financera del país, si resulta que les seves prioritats són els seus negocis amb Espanya i la seva voluntat principal liquidar el procés sobiranista, i Mas els destorba, i per tant volen un altre president per poder pactar amb Espanya  més misèria pels ciutadans d’aquest país.

La Caixa i les seves empreses participades controlen mitjançant la publicitat la majoria de mitjans de comunicació

El procés d’espanyolització de La Caixa i els negocis del “Lobby Puente Aereo” és un dels grans silencis mediàtics, no tant sols d’aquest any sinó dels darrers anys, temes com els peatges, l’augment desmesurat de les tarifes de serveix bàsics, llum, aigua, electricitat, gas, tot per tal que els grans lobby de poder es reparteixin cada anys milers de milions d’euros malgrat la crisi o el descens del consum. De fet les inversions en publicitat a mitjans públics i privats podria explicar aquests silencis.

El lobby “ Puente Aéreo” en acció  

Des del directe!cat hem denunciat reiterativament el procés d’espanyolització de La Caixa i el risc que aquest fet comportava pel procés sobiranista, perquè deixaria el país sense una de les eines més vitals en el procés cap a l’estat propi. També hem explicat reiteradament la deriva del Grup Godó i la pressió dels seus mitjans contra el procés sobirtanista, després de que en un primer moment aquest mitja adaptatiu, en paraules de Marius Carol, dones suport a la voluntat del poble de Catalunya i al president Mas.