dijous, 18 d’abril del 2013

Godó fa la feina bruta a Rajoy

La Vanguardia fa portada d’un article insubstancial de Jordi Barbeta amb un titular cridaner per posar en dubte el lideratge de Mas i la viabilitat de la consulta


El president del Grup Godó sembla disposat a fer un servei a Espanya i ajudar a Rajoy a posar fre a la “deriva sobiranista” del president Mas. Sembrar dubtes i incerteses a cop de portada, de reflexions de presentadors de televisió o tertulians afins, està a la seves mans. Dilluns el director de La Vanguardia, José Antich, parlava de que tenia sensacions de que la consulta seria el 2016, perquè Mas s’ha adonat que aquesta etapa no es pot gestionar sense pactar amb l’Estat, dimarts el president del grup Godó juntament amb el president de La Caixa, Isidre Fainé, es reunia amb Rajoy a la Moncloa i dijous La Vanguardia surt amb una portada  que genera incertesa i posa en dubte el lideratge de Mas.

Desmoralitzar i desmobilitzar el poble de Catalunya

L’estratègia és clara, qüestionar a tothora el procés i mostrar la desunió amb l’objectiu de desencoratjar, deprimir i desmobilitzar, i acabar per generar una situació insostenible tant pels actors del procés, com pel públic i la pròpia negociació de la consulta. Introduir cada dia incertesa al procés permet debilitar la moral d’una àmplia majoria favorable al procés sobiranista i dóna força als contraris de dins i fora de Catalunya. Espanya no s’estarà de res per aturar el procés sobiranista, ho veiem cada dia, aquesta setmana hem estat espectadors de com s’ha injectat incertesa al procés sobiranista per fer-lo trontollar, i hem pogut comprovar com els actors principals són de casa. Convé saber-ho per posar-hi remei.