dilluns, 18 de març del 2013

Espanya pressiona 22 cancelleries per intentar frenar la independència de Catalunya

Dret a decidir
El susodicho M.Margallo

Fonts del ministeri d’Exteriors asseguren que molts dels executius contactats “no veuen amb simpatia” el sobiranisme català

Manel Bosch

El govern espanyol està posant fil a l’agulla per torpedinar el procés sobiranista català i ja ha contactat amb 22 cancelleries europees per aconseguir-ho. La certesa que el dret internacional serà clau en aquest afer ha motivat, segons publica el periodista Federico Castaño a Voz Pópuli, que el ministeri d’Exteriors hagi intensificat els seus contactes per atacar l’independentisme català.

L’article de Castaño assegura a partir de “fonts solvents” del ministeri que els executius contactats “no veuen amb simpatia” el procés català ja que no volen “dificultats afegides” al panorama que travessa el continent actualment.

El text afirma que “la majoria” d’Estats consultats són del parer que una Catalunya independent hauria de sortir de la UE, tot i que no concreta quants ni quins s’han expressat d’aquesta manera.

En aquest sentit, l’article recorda que un informe del Parlament Europeu que es publicarà properament podria defensar que Escòcia hauria de renegociar la seva entrada a la Unió en cas d’independitzar-se. El ministeri liderat per José Manuel García Margallo espera que aquest informe i la campanya que ha iniciat contrarestin l’acció exterior de la Generalitat, intensificada en els darrers mesos a causa del procés cap a l’Estat propi. 
 

1 comentari :

Rosa Mary ha dit...

MILLOR AIXÍ SEREM COM ANDORRA SUISSA ETC. TOTS AQUESTS PAISSOS SON ELS QUE ES SALVAN ACTUALMENT DE LA´GREU SITUACIÓ QUE ATRAVESSA LA ZONA EURO.