dilluns, 18 de març del 2013

Avís d'ERC: «Si CiU vira, ni nosaltres ni el país el seguirem»

Els republicans "interpreten" que l'oferta de diàleg del Govern amb Espanya és complir amb l'acord de governabilitat que preveia encetar en el primer semestre de 2013 les converses per la consulta i reduir el dèficit

 

Simó, aquest migdia a la seu d'ERC. Foto: QS/ND

Advertència sibil·lina d'ERC a CiU per l'ordre que ha donat el president Artur Mas als consellers de Govern per tal d'encetar vies de diàleg. "El diàleg no ha de ser excusa per la inacció", ha avisat la portaveu dels republicans, Anna Simó, aquest migdia davant la instrucció presidencial.

Una frase que ha amanit amb la creença dels republicans que l'oferiment de diàleg és el que està previst a l'acord de governabilitat que emplaça a dialogar la consulta i el límit de dèficit entre governs en el primer semestre de 2013.

Ara bé, els republicans, dissimulant el seu malestar per la reunió "clandestina", recorden que tot i no tenir la sensació de "viratge" de CiU en l'agenda nacional i social, si aquest viratge es produís "ni ERC ni el país seguirien".

"S'ha d'exhaurir el diàleg internament i externament", ha apuntat Simó per titllar "d'acudit" la conjectura que Espanya permetrà celebrar un referèndum. "El diàleg només ha de servir per carregar-nos de raons internes i externes, però no per aturar el procés engegat", ha conclòs la portaveu dels independentistes.

"Un viratge des del govern de la Generalitat per no complir amb l'agenda nacional no ens consta, seria tirar el mandat expressat el 25N de celebració de la consulta", ha assegurat Simó.  

http://www.naciodigital.cat/noticia/52879/avis/erc/si/ciu/vira/ni/nosaltres/ni/pais/seguirem