dimarts, 12 de març del 2013

ERC pressiona CiU per avançar la consulta al 2013

Ahir a les 17:59h.

Marta Rovira creu que es pot "precipitar l'agenda" depenent de l'actitud de Madrid 

Rovira, en una imatge d'arxiu



La secretària general i portaveu del grup Parlamentari d'Esquerra, Marta Rovira, ha assegurat que "hem d'estar preparats" per poder fer la consulta sobiranista aquest mateix 2013.



Rovira, en una entrevista publicada aquest dilluns al diari Ara, ha admès que al seu partit estarien d'acord en accelerar el procés i que a més això pot passar depenent de l'actitud que es prengui des de Madrid.



A més, ha dit que "crec que hi haurà una mobilització social, una reacció de Rajoy i una asfíxia econòmica que precipitaran l’agenda. La nostra responsabilitat és, si intuïm que hi pot haver un escenari que precipiti la consulta abans del 2014, estar preparats".



Rovira també ha comentat que està previst demanar formalment al govern espanyol el permís per a fer el referèndum "aquest semestre".  "I no ho volem fer sols CiU i ERC. Ha de ser un dels primers passos que acordi el pacte nacional", ha afegit.



Segons la portaveu d'Esquerra, "tots els escenaris han d'estar oberts" per si es veta la consulta. "Un pot ser eleccions plebiscitàries amb variables: candidatura conjunta, programa compartit, declaració unilateral... Pot ser que ens trobem amb l’autonomia suspesa i, per tant, caldria estudiar altres experiències, com ara una assemblea de càrrecs electes", ha manifestat.