dimecres, 6 de febrer del 2013

ajudes econòmiques Extremadura pagarà 7.500 euros als parats que es posin a treballar

El govern de Monago anuncia un pla d'autoocupació mentre Catalunya ni tan sols pot complir el dèficit
 
 
Manel Bosch
El Govern d'Extremadura ha engegat un pla de suport als autònoms que, en paraules del president d’aquesta autonomia, José Antonio Monago, serà "històric" i esdevindrà un "referent" per a la resta de l’Estat. L’eufòria de Monago es troba a l’alçada de les xifres del projecte: 7.500 euros per a l'inici d'una activitat empresarial als aturats de llarga duració, dones, joves de menys de trenta anys i persones amb discapacitat. El pla també ofereix préstecs de fins a 30.000 euros per a aquells autònoms que travessen dificultats econòmiques i ajudes directes de 5.000 euros a la resta d’aturats.

L’anunci es produeix poc després que l’Estat negués la flexibilització de les condicions d’austeritat que imposa a les autonomies. La mesura és especialment sagnant a Catalunya degut a l’endèmic dèficit fiscal que pateix. Aquesta realitat comportarà enguany una nova retallada per valor de 4.000 milions d’euros per part del Govern. El passat 30 de gener el president espanyol, Mariano Rajoy, va argumentar en un ple al Congrés del Diputats que afluixar aquestes condicions “no seria bo ja que la confiança dels mercats depèn de de la nostra coherència”.

Aquest raser, tanmateix, no sembla afectar tots els executius autonòmics. Així ho evidencia el pla presentat avui pel govern extremeny, amb més de 25 milions d’euros anuals de dotació pressupostària. Entre altres mesures, el pla també recull la subvenció de la totalitat de les quotes a la Seguretat Social durant 30 mesos als joves autònoms, i de 24 mesos en la resta de casos.

A més, el president extremeny ha apostat perquè aquestes mesures siguin compatibles amb les que l’Estat atorga per fomentar l’emprenedoria i lluitar contra l’atur.