dimecres, 23 de gener del 2013

La sobirania esquerda el PSC


Cinc diputats socialistes, la quarta part del grup, no voten la resolució de CiU, ERC i ICV-EUiA incomplint les ordres de Pere Navarro que es mostra "disgustat"

Els diputats del PSC, aquest tarda.. Foto: Jordi Borràs/ND

Finalment, la jornada que tothom ha batejat com històrica, ho ha estat sobretot pel PSC. Aquesta tarda diputats socialistes no han votat, trencant l'ordre de votar "No" a la Declaració de Sobirania pactada per CiU, ERC i ICV-EUiA, i en part, per la CUP. Rocío Martínez Sampere, Joan Ignasi Elena, Àngel Ros, Marina Geli i Núria Ventura no han votat incomplint les estrictes ordres de Pere Navarro.Una decisió que ha "disgustat" la direcció del PSC, segons el nou lloctinent de Navarro, Maurici Lucena.

El cisma al PSC s'ha fet realitat el mateix dia que el Parlament també dibuixava un altre cisme, els sobiranistes i els unionistes. La cambra ha aprovat un text aprovava per 85 vots, 41 no i 2 abstencions encetar el camí cap a l'estat propi, amb una primera estació: celebrar una consulta sobiranista.

El 25% del grup parlamentari, i si fem cas del resultat del darrer congrés, també el 25% del partit, ha obert una escletxa de difícil reparació amb el politburó del partit. Tots cinc diputats han justificat la seva posició en un argument de solidesa democràtica: "Volem el dret a decidir". Geli, Martínez-Sampere, Rivera, Ros i Elena han emès un comunicat reblant els arguments exposats als passadissos del Parlament amb el qual expliquen serenament la seva postura.

"Hem decidir no votar No i optar per ésser-hi per representar¸ des d’un PSC plural, de vocació majoritària, des del catalanisme polític integrador i social que volem. Volem col.laborar a asserenar el debat entorn el dret a decidir i a treballar decididament per construir un consens nacional i social per una alternativa d’esquerres a Catalunya", sentencia el comunicat.


http://www.naciodigital.cat/noticia/51027/sobirania/esquerda/psc