dimecres, 23 de gener del 2013

Sobirans


El Parlament aprova la declaració de sobirania per 85 vots a favor, 41 en contra i 2 abstencions

Herrera, Mas i Junqueras, després de la votació. Foto: Jordi Borràs/ND

Llarga i sentida ovació quan el Parlament ha aprovat aquesta tarda la declaració de sobirania pactada per CiU, ERC i ICV-EUiA, en què es proclama el dret a decidir del poble de Catalunya i se'l defineix com un "subjecte polític i jurídic sobirà". S'ha fet amb el suport d'aquests tres grups, a més d'un diputat de la CUP, mentre que els altres dos s'han abstingut justificant una "posició crítica".

Una declaració que ha fet implosionar el PSC, cinc dels seus diputats, i noms de pes en el partit -Joan Ignasi Elena, Àngel Ros, Marina Geli, Rocío Martínez Sampere i Núria Ventura- no han fet cas de les ordres del partit i no han exercit el vot, i els altres quinze s'han posicionat en contra, juntament amb el PPC i C's. De fet, tant la líder dels populars, Alícia Sánchez Camacho, i el cap de files de Ciutadans, Albert Rivera, han expressat un sonor "benvingut" al primer secretari del PSC, Pere Navarro.

Els representants populars, a més, han abandonat la cambra mentre la presidenta, Núria de Gispert, anunciava els resultats de la votació. Han quedat descartades les propostes de resolució de la CUP, del PSC i del PPC.