dilluns, 7 de gener del 2013

La Catalònia anuncia que tanca després de 88 anys d'activitat


La Llibreria, al centre de Barcelona, en una imatge d'arxiu. Foto: Oriol Campuzano

El director de la llibreria Catalònia, Miquel Colomer, situada a la Ronda Sant Pere de Barcelona, ha anunciat aquest dilluns el seu tancament després de 88 anys d'activitat a causa de la crisi. "L'actual crisi, més accentuada al sector del llibre, ha generat una davallada de vendes els darrers quatre anys, que en les nostres circumstàncies i condicions, han fet impossible la continuïtat de la llibreria", explica Colomer, que afegeix que "perllongar l'activitat només abocat a finals pitjors". La decisió és "irrevocable", segons els responsables de l'establiment, i asseguren que és "difícil, trista i dolorosa de prendre".


"Hem intentat totes les sortides possibles, potser massa tard, però no bé no existien o no les hem sabut trobar", han afegit. Ara, sosté el director, l'empresa "es tancarà de manera ordenada i fent front en la mesura del possibles, a totes les obligacions contretes".

En la carta, la llibreria té un record per a totes les persones que hi han treballat i a les empreses que depenien, com l'Editorial Selecta, als clients de l'estabilment "durant decennis i generacions" i als autors, editors i distribuïdors, entre d'altres. "Tots plegats han fet que la contribució de la Llibreria Catalònia a la cultura de Barcelona i Catalunya hagi estat d'una importància notable", afegeix Colomer, que es mostra convençut que, en les noves formes que pren la difusió cultural, "hi haurà persones, associacions, col·lectius i empreses que fan i faran possible la pervivència de la literatura i en general de la cultura escrita".

Durant aquest temps, l'establiment de la Ronda Sant Pere, on la llibreria Catalonia ha desenvolupat 82 dels 88 anys d'activitat, ha superat una Guerra Civil, un incendi devastador i un conflicte immobiliari.

http://www.naciodigital.cat/noticia/50451/catal/nia/anuncia/tanca/despr/88/anys/activitat

1 comentari :

Anònim ha dit...

oh, no... (quin greu): lolín