dilluns, 7 de gener del 2013

Ja volen tapar el cas : Ajornat fins dimarts el judici del cas Pallerols mentre les parts negocien un acord



La fiscalia i les defenses intenten arribar a un acord per estalviar-se un procés que duraria mesos i que podria portar a la presó exdirigents d'Unió.

Els advocats de la defensa i la fiscalia negocien contra rellotge per intentar un pacte que eviti la celebració del judici del cas Pallerols, que arriba a la sala de vistes després de 16 anys d'instrucció i que duraria quatre mesos si es tira endavant.
El judici havia de començar aquest dilluns al matí, però les parts estan reunides des d'aleshores per intentar arribar a un acord i no celebrar la vista. Cap al migdia s'ha decidit suspendre la sessió prevista per avui per donar més temps a les negociacions.

Les parts estan citades aquest dimarts a les cinc de la tarda, quan, si no hi ha acord, començarà el judici.
Segons diverses fonts judicials, tant les defenses com l'acusació estan interessades a arribar a un acord, que passaria pel reconeixement de culpabilitat i el pagament de les indemnitzacions reclamades –els 595.000 euros de subvencions per a cursos ocupacionals suposadament desviats cap a UDC– i penes de presó que no superessin els dos anys, que evitarien l'ingrés al centre penitenciari dels condemnats. Les penes reclamades inicialment van dels 7 als 11 anys.
Les negociacions ja es van intentar la setmana passada i van fracassar, i han continuat aquest matí, quan ja havia de començar el judici. El tribunal ha donat dues hores de marge a les parts per posar-se d'acord.
Els acusats són, d'una banda, els empresaris Fidel Pallerols i la seva dona, María de la Cruz Guerrero –responsables de les acadèmies que havien de fer els cursos i que haurien desviat un 10% dels fons públics percebuts entre el 1994 i el 1999–, i de l'altra banda, Vicenç Gavaldà, Santiago Vallvé, Lluís Gavaldà i Dolors Llorens, membres d'UDC i excàrrecs del partit i de la conselleria de Treball.

http://www.ara.cat/politica/Negociacio-rellotge-evitar-judici-Pallerols_0_842915822.html