dijous, 17 de gener del 2013

Acte de sobirania, Alella i Gallifa paguen els seus impostos a l'Agència Tributària Catalana


Una quarantena d'empresaris i els alcaldes d'Alella i Gallifa paguen els seus impostos a l'Agència Tributària Catalana

 

L'alcalde d'Alella, Andreu Francisco, en el moment de fer l'ingrés a l'Agència Tributària Catalana. Foto: Quico Sallés/Nació Digital

 

"La política són gestos." Amb aquesta frase, Andreu Francisco, l'alcalde d'Alella (el Maresme) ha volgut valorar el fet de liquidar els impostos del seu consistori a l'Agència Tributària Catalana. "No és un acte d'insubmissió, sinó de sobirania, perquè complim escrupolosament amb les nostres administracions tributàries", ha sentenciat Francisco després d'ingressar els 42.000 euros corresponents a l'IVA i l'IRPF d'aquest trimestre. En la mateixa línia s'ha expressat Jordi Fornàs, alcalde de Gallifa (el Vallès Occidental), en ingressar els pocs més de 3.000 euros que, pel mateix concepte, ha generat el seu consistori.

Amb l'acció d'aquest migdia, els dos alcaldes han volgut fer costat a la ja quarantena llarga d'empresaris i autònoms que, des de fa un any, paguen els seus impostos a l'Agència Tributària Catalana. De fet, tot i que aquests diners ingressats són transferits a la hisenda espanyola, els responsables organitzatius del moviment, com Catalunya Diu Prou o el CADCI, insisteixen que la voluntat és la de formalitzar i normalitzar els pagaments dels impostos a Catalunya.

http://www.naciodigital.cat/noticia/50803/acte/sobirania