dilluns, 3 de desembre del 2012

'Campana' de Solidaritat (Nomes parlen d'ells per coses negatives,almenys parlen...)

López Tena no assisteix a la Diputació Permanent del Parlament després dels mals resultats

López Tena, al Parlament, en una foto d'arxiu
 
El portaveu de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), Alfons López Tena, no ha assistit aquest dilluns a la Diputació Permanent del Parlament, on, entre altres compareixences, s'ha produït la del president en funcions de la Generalitat per informar sobre el Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA).

Quan ha arribat el torn del grup mixt, el representant de SI no hi era a la sala, per la qual cosa ha passat el torn al representant de CiU, el darrer grup en intervenir en el debat.
La sessió de la Diputació Permanent s'ha iniciat a les 10 del matí, amb la validació del decret d'horaris comercials. L'encarregat d'exposar el decret ha estat el conseller d'Empresa i Ocupació en funcions, Francesc Xavier Mena. També ha donat explicacions sobre la cimentera d'Alcanar, que ha anuncia una dràstica reducció de la seva plantilla.
Posteriorment ha intervingut el conseller d'Interior en funcions, Felip Puig, qui ha informat del dispositiu policial i l'actuació dels Mossos d'Esquadra durant la vaga general del 14 de desembre. La compareixença havia estat sol·licitada per ICV-EUiA, ERC i SI, i per l'altra banda, pel PPC.
La sessió ha seguit a partir de dos quarts de cinc de la tarda amb la compareixença de Mas, que ha estat interpelat sobre els efectes del FLA a la resoreria de la Generalitat. La compareixença l'havien demanada conjuntament ERC i ICV-EUiA, i es va aprovar també amb els vots a favor del PSC i PPC.
La Diputació Permament està representada pels grups parlamentaris de la passada legislatura, ja que els diputats escollits el passat 25 de novembre encara no han pres possessió dels seus escons.
Solidaritat, que va treure quatre diputats als anteriors comicis -tot i que Joan Laporta se'n va desvincular-, s'ha quedat sense representació en la nova configuració parlamentària.