dijous, 22 de novembre del 2012

Tejero denuncia Mas per conspiració i sedició ; ERC insta Tejero a ampliar la denúncia a tots els catalans

L'extinent colpista de la Guàrdia Civil ha presentat una denúncia a la Fiscalia de l'Estat per "provocació, conspiració i proposició per a la sedició"

 

 

Antonio Tejero en ple cop d'estat del 1981.

 EL colpista Antonio Tejero, extinent coronel de la Guàrdia Civil, ha presentat una denúncia a la Fiscalia General de l'Estat contra el president Artur Mas per "provocació, conspiració i proposició per a la sedició".

Tejero, expulsat de la Benemèrita després de la seva participació en el cop d'estat del 23F del 1981, ha anunciat l'acció en una carta publicada al diari
Melilla Hoy. Ho va fer el 20 de novembre -coincidint curiosament amb la mort del dictador Francisco Franco- contra el qui anomena "Arturi Mas" per les "seves contínues i reiterades pretensions secessionistes".
L'extinent coronel lamenta el que qualifica de "silenci permisiu dels poders de l'Estat" perquè ni el rei ni el president espanyol han pres cap mesura contra el "contuberni" liderat per Mas. Tejero també qualifica a Mas, Duran i Pujol de "pecadors".
















 

ERC insta Tejero a ampliar la denúncia a tots els catalans

Junqueras, sobre la manipulació d'un text europeu per part de Sánchez-Camacho: "Estem acostumats que els moviments espanyols amb la UE siguin posats en entredit"




Junqueras en un acte a la plaça Europa de l'Hospitalet. Foto: ACN


Esquerra s'ha llançat aquest migdia de dijous en planxa contra la denúncia que l'extinent coronel Antonio Tejero Molina, protagonista absolut del cop d'Estat del 23-F, ha interposat contra Artur Mas per "conspiració" i el seu president i candidat a la Generalitat, Oriol Junqueras, ha desafiat el militar espanyol colpista a "ampliar la denúncia a tots els catalans".

Junqueras, que ha participat en un acte a la plaça Europa de l'Hospitalet de Llobregat en el qual ha anunciat l'adhesió del govern irlandès al dret a decidir "del poble" de Catalunya -en una resposta parlamentària-, ha assegurat que també Tejero hauria de denunciar la República d'Irlanda i alhora ha ironitzat amb el fet que "l'Estat espanyol deu ser l'únic en què els colpistes es permeten denunciar els demòcrates".


El candidat d'ERC, que ha vaticinat que el resultat d'aquestes denúncies serà la derrota davant la Cort Internacional de la Haya i el Tribunal Europeu de Drets Humans, també s'ha referit a la manipulació que la candidata Alícia Sánchez-Camacho va fer al debat de TV3 sobre un text de la Comissió Europea i que
ahir va explicar Nació Digital apuntant que "estem acostumats que els moviments espanyols amb la UE siguin posats en entredit".