diumenge, 25 de novembre del 2012

López Tena: “El món està mirant si s'obre el procés d'independència”

El candidat de Solidaritat (SI) exerceix aquest matí el seu dret a vot al col·legi Josep Maria Jujol del barri de Gràcia de Barcelona 

López Tena considera que el plantejament de la independència pot actuar com un factor que fomenti la participació 

 

 El candidat de Solidaritat (SI) a la presidència de la Generalitat, Alfons López Tena, ha afirmat que “el món està mirant” aquest diumenge, a través de les eleccions autonòmiques, “si s'obre o no el procés d'independència” a Catalunya. López Tena ha exercit aquest matí el seu dret a vot al col·legi Josep Maria Jujol del barri de Gràcia, on ha animat la ciutadania a acudir a les urnes davant unes eleccions que ha qualificat de decisives.

Segons el candidat de SI, el plantejament de la independència pot actuar com un factor que fomenti la participació, mentre que “la previsibilitat” de qui guanyarà els comicis pot fer que baixi el nombre de votants. “Ja veurem si predomina un o un altre vector”, ha manifestat.
“El meu nas diu que obtindrem millors resultats que fa dos anys, però el meu nas no és objectiu”, ha explicat López Tena, qui ha celebrat que finalment s'anul·lés la manifestació convocada aquest dissabte a la plaça Sant Jaume en suport del president i candidat de CiU, Artur Mas.
Pel que fa a la concentració suspesa dissabte, el candidat de SI ha afirmat que el dia anterior va rebre la convocatòria per Internet “de persones i entitats de l'entorn convergent”. López Tena ha recordat que aquestes són les “eleccions al Parlament” i no uns comicis presidencials: “Aquí no estem votant per Franco o per De Gaulle”.
El candidat de SI ha arribat al col·legi electoral a les onze del matí acompanyat del número 17 de la llista, Maiol Sanaüja i la seva camp de premsa. Duia a la solapa de l'americana una xapa amb l'estelada i un llaç lila amb motiu del Dia contra la violència de gènere. En entrar, López Tena ha coincidit amb excompanys de partit -membres de CiU-, entre ells el primer tinent d'alcalde a l'Ajuntament de Barcelona, Joaquim Forn.
En sortir del col·legi, López Tena ha estat increpat per una vintena de treballadors de Telefònica que estaven concentrats a les portes del CEIP Josep Maria Jujol. Els empleats duien un cartell que resava “vaga de fam, 21 dies” i cridaven “Marcos readmisión”. Quatre treballadors de Telefònica estan en vaga de fam des de fa tres setmanes per denunciar l'acomiadament d'un company que consideren injust.
Poc després de marxar el candidat de SI, ha arribat al mateix CEIP el candidat de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP), David Fernàndez, a qui els treballadors de Telefònica han rebut d'una manera càlida. De fet, el líder de la CUP s'ha fet una foto amb ells. Fernàndez ha votat al voltant de les dotze del migdia al mateix col·legi electoral de Gràcia.
Darrera actualització ( Diumenge, 25 de novembre del 2012 14:03 )