dimarts, 27 de novembre del 2012

L'AMI vol un Govern fort i estable per fer el referèndum



Josep Maria Vila d'Abadal destaca l'augment d'un escó de les forces sobiranistes

 

Membres de la Comissió Executiva i del Consell Directiu de l'AMI, a Can Borrell d'Arenys de Munt Foto: AMI

 

 L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha demanat aquest dimarts al futur Govern de Catalunya que sigui “fort i estable per evitar entrebancs i problemes que dificultin l’objectiu de convocar un referèndum sobre la independència, tal com va aprovar el Parlament durant l’anterior legislatura i que ha quedat palès amb el resultat de les eleccions”.

La Comissió Executiva de l’AMI s'ha reunit a Arenys de Munt, on ha valorat positivament el resultat obtingut per les forces sobiranistes en les eleccions del passat diumenge. El president de l’AMI i alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, ha destacat que les forces que estan a favor de convocar un referèndum hagin augmentat un diputat en relació a l’anterior legislatura. Tot i que reconeix que CiU ha sofert un retrocés, “els 62 diputats que tenia la coalició a la darrera legislatura defensaven un pacte fiscal i els 50 d’aquesta representen un vot clarament independentista”.


Tot i que l’AMI ha evitat opinar sobre les diverses coalicions possibles després de les eleccions del passat diumenge, l'associació té clar, segons Vila d'Abadal, que no es pot concórrer a un referèndum "si no tenim un Govern ferm i sòlid que garanteixi la governabilitat del país”. Per això l’AMI demanarà formalment que els membres de la seva Executiva es reuneixin amb tots els grups parlamentaris per explicar-los les seves intencions i objectius.


A més l'AMI té previst realitzar, aquest dimecres, una roda de premsa conjunta amb l'ANC a la seu central d'Òmnium Cultrual per valorar les eleccions. Hi parlaran Josep Maria Vila d'Abadal i Carme Forcadell.