diumenge, 25 de novembre del 2012

"Estem escrivint el pròleg d'un llibre que ens ha de portar a la llibertat"

El candidat d'ERC, Oriol Junqueras, ha votat a les 10 del matí al col·legi electoral situat al Centre Cívic 'el Turó' de Sant Vicenç dels Horts


Oriol Junqueras ha estat el més matiner dels candidats a la presidència de la Generalitat i ha votat a les 10 del matí al seu col·legi electoral de Sant Vicenç dels Horts. Junqueras ha destacat la jornada històrica que viu aquest diumenge Catalunya, que ha de ser la llavor del dret a decidir dels catalans. "Estem escrivint el pròleg d'un gran llibre que ens ha de portar cap a la llibertat i esperem que tots els ciutadans del país en vulguin ser protagonistes", ha explicat immediatament després d'exercir el seu dret al vot. La participació "sempre" és molt important i més "en unes eleccions com aquestes", ha afegit el cap de llista d'ERC. 
 
 Junqueras ha arribat al col·legi electoral situat al barri del Turó, a Sant Vicenç dels Horts, acompanyat per una quinzena de persones, entre amics, militants d'ERC i familiars. Al seu costat, Alfred Bosch, president de Catalunya Sí i portaveu d'ERC a Madrid.

El cap de llista republicà no portava el vot de casa, sinó que s'ha dirigit a la taula on se situaven totes les butlletes, ha agafat la seva, l'ha col·locada en el sobre i s'ha adreçat a la mesa electoral que li corresponia. Ha lliurat a la presidenta de la Mesa el seu carnet de conduir i, un cop comprovat que l'alcalde de Sant Vicenç i presidenciable per ERC estava al cens, ha votat.

"Agraïm als ciutadans de Catalunya l'oportunitat de viure un dia com aquesti els dies que vindran", ha començat el seu discurs als mitjans de comunicació que l'han estat seguint durant el matí. Segons Junqueras, aquest 25-N es posen "els fonaments pel futur del país" i no és estrany, doncs, que hagi qualificat la jornada d'històrica.

Un cop ha votat, el candidat d'Esquerra ha sortit fora del col·legi on l'esperaven la seva dona i el seu fill de tres setmanes d'edat i ha marxat disposat a viure un dia en família. Cap a dos quarts de set de la tarda es dirigirà a l'Hotel Catalonia, situat al carrer Pelai de Barcelona, per viure el recompte de vots en la intimitat del partit