divendres, 30 de novembre del 2012

Duran sosté que «els problemes d'avui» prevalen sobre la consulta


Es dóna quatre anys per convocar-la, alhora que recorda que "per garantir una gestió eficaç del govern que s'ocupi de la crisi, no tenim temps per esperar"

 

Duran iLladre,al míting final de campanya de CiU. Foto: Adrià Costa/Nació Digital.

 El líder d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Josep Antoni Duran i Lleida, no acaba de tenir clar que el referèndum sobre la independència de Catalunya s'hagi de fer en un termini màxim de deu mesos, com proposa ERC. En la seva carta setmanal a la militància , recorda que "per convocar la consulta tenim quatre anys", mentre que, "per garantir una gestió eficaç del govern que s’ocupi de la crisi i dels problemes econòmics i socials que ha generat a la gent, no tenim temps per esperar".

"Més enllà dels somnis per a demà passat, abans hem de fer realitat una resposta als problemes d’avui i de demà", sentencia, tot enviant un missatge nítid a ERC: "La recerca de la governabilitat no serà fàcil. No pot ser d’avui per a demà. Cal lligar-la bé i això no es fa amb declaracions benevolents, sinó negre sobre blanc amb acords solvents."


Duran reconeix que diumenge va tenir un "disgust a causa dels resultats electorals" i que, després de la manifestació de la Diada, s'havia arribat a creure "que podíem arribar a obtenir la majoria absoluta", però que se'n va anar desdient a mida que passaven els dies. "No hem aconseguit el que volíem i no ens han sortit, doncs, prou bé les eleccions", se sincera.