dilluns, 19 de novembre del 2012

#debatTV3, tan sols ens queda la independència

Més de dos hores de debat entre els 7 candidats a la Presidència de la Generalitat de Catalunya, qui podia pensar només fa uns mesos enrere que la independència seria l’eix central del debat i de la mateixa campanya electoral? I resulta que la independència ha passat a formar part de les nostres vides, fins i tot de les vides dels partits unionistes, la prova l’hem tingut en aquest debat on PSC, PP i C’s han estat incapaços d’argumentar en contra del independentisme.

Els partits unionistes i fins i tot el federalisme del PSC han estat derrotats en aquest debat, no han aportat cap solució als problemes que avui afecten els catalans i catalanes i s’ha visualitzat que l’independentisme no té en aquests moments alternativa. PSC, PP i C’s han demostrat no estar preparats per oferir als ciutadans de Catalunya un model per sortir de la crisi que patim, no han estat capaços d’oferir-lo en el debat de TV3, tan sols la por, les amenaces i els crits demagògics han estat oferts com alternativa.

Només ens queda la independència per sortir de l’actual situació de crisi econòmica i social, i avui els espectadors de TV3 ho han pogut comprovar, CiU, ICV, ERC i SI tenen punts en comú que haurien de ser suficients per afrontar després del #25N, independentment dels resultats, una gran acord nacional per aconseguir l’objectiu de la manifestació del #11S2012.

El poble de Catalunya no podrà perdonar mai si aquestes forces no son capaçes d’asseure’s l’endemà de les eleccions i signar un gran acord per vestir d’una manera impecable i democràtica el procés cap a l’estat propi, els unionistes ja han perdut la seva oportunitat de convèncer, ara la paraula i la capacitat de decisió la tindran els #100diputatsIndependència que les urnes ens donaran. El poble de Catalunya votarà, ara caldrà que els partits guanyadors no defraudin la voluntat majoritària dels seus ciutadans. Una oportunitat com aquesta tardarà molts anys a repetir-se.