diumenge, 18 de novembre del 2012

Contundent article de The Guardian sobre les intencions reals de Mas i CiU

El que no contempla The Guardian, com tampoc Espanya, és que la independència ja no depèn només de Mas i de CiU, sinó dels catalans, i que nosaltres ja no ens farem enrere, amb Mas o sense ell.

El diari anglès publica avui un article, “Big business gets cold feet as Catalonia`s vote for a breakaway hangs in the balance” ( Les grans empreses es fan enrere mentre el vot de Catalunya per trencar amb Espanya penja d’un fil).

També subtitula que Mas s’ha embolicat amb la bandera, però que els diners podrien acabar guanyant als sentiments.

The Guardian explica que la campanya de CiU es centra en un sol home i un sol tema de campanya: un vot per Artur Mas, és un vot per la independència d`Espanya.

Es pregunta si Mas és un independentista que finalment ha sortit de l’armari, o simplement un oportunista antiquat que navega per la marea nacionalista que ha sortit de la crisi econòmica. Podria ser que el messies de la independència fos un no creient? rebla el diari.

I dóna arguments, com que Mas mai fa servir la paraula "independència", i que aquesta no apareix en el programa del seu partit, Convergència i Unió, i que en canvi es refereix sempre al a “l’estat propi”, la frase preferida de Mas. També recorda que la paraula independència s`enganxa a la gola de Josep Antoni Duran Lleida, líder d`Unió, una part de CiU, que va dir recentment que ell no podia imaginar una Catalunya independent d’Espanya. També diu que en una recent reunió amb líders empresarials, Mas fins i tot es va referir a Espanya com "el nostre país”, unes paraules que ni el més que tímid dels separatistes diria mai.

Per The Guardian CiU és el partit dels negocis i està ansiós de no espantar al seu aliat natural amb la retòrica separatista. I el negoci no esta molt interessat en la independència per dues raons: no li agraden canvis que puguin desestabilitzar i, en general, al negoci li agraden les coses que es fan més grans, no més petites.

Els diners realment poden triomfar sobre el sentiment, els diners i la por de ser expulsat de la UE, sentència el rotatiu anglès. Posa l’exemple dels rumors que la temporada que ve la samarreta del Fútbol Club Barcelona serien les ratlles vermelles i grogues de la bandera català, però que aquesta remor ja ha passat, perquè més de la meitat dels socis del club es es troben fora de Catalunya, i que als seguidors de Madrid o Sevilla el hi resultaria incòmode, per dir-ho suau, passejar-se vestits amb una bandera catalana.

18.11.12