dimarts, 13 de novembre del 2012

López Tena repta Sànchez Camacho a ensenyar les xifres de la por

SI recorda que "Espanya és crisi i és inflació" i demana al PPC que mostri les xifres que demostrarien que la independència empitjoraria l'economia


El candidat de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), Alfons López Tena, ha llançat un "repte" al PPC d'Alicia Sánchez-Camacho perquè mostri les xifres que demostrarien que, tal com va dir la cap de llista popular, Catalunya hauria d'afrontar "cinc crisis" si fos independent: la de l'euro, la del finançament, la del deute públic, la comercial i la de la seguretat social. López Tena ha presentat arguments per defensar que l'economia a Catalunya "milloraria" i que en canvi Espanya hi hauria "més crisi". El candidat de SI també ha criticat les declaracions del ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo comparant un referèndum d'autodeterminació amb un cop d'estat.
 
 Sànchez Camacho no parla amb les dades a la mà

En una roda de premsa a l'ACN, López Tena ha rebatut Sánchez-Camacho que "si aquesta mitjanit Catalunya fos independent, el seu dubte públic seria el més baix dels estats independents de la Unió Europea" i en canvi Espanya "passaria a tenir un deute públic dels més alts de la Unió Europea, a nivell d'Itàlia o Grècia". Per López Tena, el deute català "passaria a tenir la qualificació AAA+". Pel que fa al finançament, el candidat de SI defensa que milloraria, ja que ara "dels 70.000 milions d'euros que paguem cada any en impostos, la Generalitat només en disposa de 28.000".

D'altra banda, López Tena ha subratllat que la seguretat social catalana hauria tingut onze anys seguits de superàvit des del 1995 fins al 2006 si hagués estat independent i això hagués permès "augmentar 2.500 euros cada any en la pensió de cada jubilat i cada vídua". Quant a la suposada "crisi comercial", el candidat de SI ha recordat que "el regne d'Espanya no pot decidir res en matèria comercial o aranzelària, això li correspon a Brussel·les" i que per tant "la independència no produeix cap efecte de barreres ni crisis comercials ni per a Catalunya ni per a Espanya, és innòcua". De la mateixa manera que passaria amb la moneda, ja que "no hi ha vinculació entre sobirania i moneda", ha defensat.

Després d'exposar aquests arguments, López Tena ha reptat Alicia Sánchez-Camacho a demostrar amb xifres les "cinc crisis" de què parla. "Espanya és crisi i és inflació", ha assegurat el candidat.


Resposta a Margallo: "Tres cops d'estat"

"Hem descobert que al regne d'Espanya hi ha hagut tres cops d'estat: el 23-F, el referèndum de l'OTAN amb Felipe González i el referèndum de la Constitució europea amb José Luis Rodríguez Zapatero", ha dit López Tena en resposta a les declaracions del ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, qui va dir que si es feia el referèndum per la independència seria com un cop d'estat perquè la legalitat espanyola no el permet. El candidat de SI ha manifestat que les consultes es poden fer per a "decisions polítiques d'especial transcendència" i aquesta ho és.


El federalisme de Pere Navarro i el "planeta Mart"

D'altra banda, López Tena també ha llançat una crítica al PSC: "Que el Pere Navarro digui que vol federalisme amb Espanya, té les mateixes opcions que amb el planeta Mart, perquè el planeta Mart no el vol i Espanya tampoc".