dimecres, 10 d’octubre del 2012

Espanya tremola per l’acord democràtic entre Escòcia i Gran Bretanya

Londres i Edimburg pacten un referèndum d'una sola pregunta de 'sí o no.' L’acord deixa sense arguments a Espanya i mostra la manca de cultura democràtica de PP i PSOE/PSC


El referèndum d'independència d'Escòcia tindrà una sola pregunta de 'sí o no' i es farà a la tardor del 2014. Així ho han acordat el govern escocès i el govern britànic, segons ha confirmat aquest dimarts el número dos del ministeri d'Afers escocesos del govern de Londres, David Mundell. En un comunicat conjunt, Londres i Edimburg, asseguren que en les darreres negociacions han fet "progressos significatius" i que el paquet final amb tots els acords, que firmaran Alex Salmond i David Cameron, podria estar llest "en els propers dies". El que nega Espanya ho permet i ho impulsa el Govern Britànic, quina credibilitat pot tenir Espanya davant Europa i el món, si té pànic a la democràcia. 
 
 Londres cedeix les competències de la consulta a Escòcia i Espanya les nega

Londres ha acceptat cedir a Edimburg els poders legals per fer la consulta, usant l'anomenada 'Section 30'. És a dir, Londres cedeix el  que vindria a ser el seu article 150.2 de la Constitució Espanyola, el que va reclamar ahir  ERC al Parlament Espanyol  i que va ser  tombat pels vots del PP i el PSOE/PSC, una demostració palpable d’una Espanya que té por a l’exercici de la democràcia.

L’acord històric que Espanya hauria d’acceptar, Europa ho exigirà
 

El govern britànic i el govern escocès han pactat aquest dimarts els punts bàsics del referèndum d'independència: la consulta tindrà només una pregunta de resposta automàtica 'sí o no', com proposava el govern del conservador David Cameron, i es farà la tardor del 2014, com ja va anunciar l'executiu escocès d'Alex Salmond. Aquesta acord és històrica  Europa i ho serà també malgrat  pesi a Espanya, que no tindrà cap més remei que acceptar-ho. L’acord deixa en ridícul totes les afirmacions contraries a l’exercici del dret democràtic d’autodeterminació, deixa en ridícul les darreres declaracions de Felipe González, Guerra, Pere Navarro, Rubalcaba, Rajoy, Soraya Sáenz , Pedro J Ramírez o Sánchez Camacho que han volgut negar la mateixa democràcia.

"Està d'acord amb què Escòcia o Catalunya sigui un estat independent?"

En els propers dies, Londres i Edimburg presentaran oficialment l'acord, que firmaran Alex Salmond i David Cameron, segons han indicat aquest dimarts. A més, els parlaments d'ambdues capitals hauran de gestionar la legislació necessària perquè Escòcia pugui organitzar un referèndum d'acord amb la llei. El govern britànic ha accedit a cedir al govern d'Alex Salmond els poders legals, previstos en la 'Section 30', per organitzar la consulta.

Us imagineu el President de la Generalitat de Catalunya i el President del Govern Espanyol signant un acord semblant? I una presentació conjunta? Ara si que és possible

Que sigui possible ja no depèn d’Espanya, dependrà de la voluntat del catalans i de la voluntat real dels nostres representats politics, com més diputats i diputades independentistes al proper Parlament més fàcil serà. La democràcia és imparable i aquesta és l’arma pacífica dels catalans, ja ho va dir un mestre universal,  Pau Casals.

L'escenificació de l'entesa per a la celebració del referèndum d'independència el 2014 es farà dilluns en la reunió que tindran a Edimburg el primer ministre escocès, Alex Salmond, i el primer ministre britànic, David Cameron.

Bosch: "Vostès perdran davant la història perquè la democràcia sempre guanya. Volem votar!"

El portaveu d’ERC-RCat-CatalunyaSí, Alfred Bosch, ha defensat aquest dimarts al Ple del Congrèsdels Diputats la proposta per tal de traspassar la potestat de convocar referèndums a la Generalitat. Bosch ha defensat que ‘volem votar’ i ha afirmat que ‘perdran davant la història perquè la democràcia sempre guanya’ i ha recoradatque ‘diuen que la Crisi impedeix que ara plantegem coses com aquesta, la crisi es menja els pressupostos, però la crisi també es menja les urnes?’.

Bosch ha explicat que ‘diuen que una cosa és el soroll al carrer, i una altra molt diferent el que permet la Constitució; doncs apel·lo a AdolfoSuárez quan va dir que "hem elevar a la categoria política de normal el que al carrer ja és normal" per preguntar-se ‘com pot ser il·legal votar’ i ‘com pot ser legal al Regne Unit i il·legal aquí, quan el referèndum d'Escòcia es convoca amb una disposició molt similar a la que proposem aquí? Volen ser britànics o soviètics?’.

El portaveu independentista ha preguntat que ‘com pensen guanyar aquest gran debat històric? Amb prohibició, censura, negació, amenaces, amb violència? Per derrotar la llibertat, la democràcia, la participació, la majoria d'edat?’ i els ha demanat ‘Què els espanta? Retocar un mapa? Enfrontar-se amb la realitat? Saber què pensa la gent? Permetre que sigui la gent qui decideixi?’.
Finalment el diputat ha afirmat: ‘Demostrin que creuen en la democràcia, en el què fan, a les urnes. Estiguin a l'altura de la seva missió. "Volem votar". No és tan difícil de comprendre:veni, vidi, vota’.