dimarts, 6 de març del 2018

Empresaris alemanys critiquen l'actitud de Felip VI i demanen diàleg



INDEPENDÈNCIA







El Nacional
Foto: EFE
Barcelona. Dimarts, 6 de març de 2018
















"Més de dos milions de vots a favor de la independència obliguen a qualsevol institució de l’Estat a negociar, parlar i pactar, la ignorància no serveix de res". Així s'ha pronunciat el president del Cercle d’Empresaris de Parla alemanyaAlbert Peters, en la presentació d'un col·loqui al Círculo Ecuestre on ha participat el president del Parlament, Roger Torrent.



Peters també ha criticat el rei Felip VI per no haver estat més "conciliador". "M’hauria agradat que el Rei tingués paraules conciliadores per tots els catalans", ha dit Peters, en relació al discurs pronunciat pel monarca el 3 d'octubre. En aquest sentit, el president del Cercle d'empresaris alemanys ha criticat que l'Estat i la monarquia per la seva actitud davant els votant del 21-D i també del 3-O.



Peters també ha criticat la política fiscal catalana, perquè ha assegurat que "Catalunya paga i empassa", i ha exigit el corredor mediterrani.



Tot i això, Peters ha criticat les paraules de Torrent al Col·legi d'Advocats, on va denunciar la falta de separació de poders a Espanya i l'existència de presos polítics. També li ha retret que no aprofités el MWC per parlar amb el Rei espanyol per expressar les “seves molèsties”. En aquest sentit, li ha exigit que
"no treballi per només un grup, sinó per a tots els catalans". Per altra banda, però, li ha agraït la seva presència a l'acte tot i estar en un "terreny crític" amb el procés.



Esbroncada pels llaços

 

El bon to del president del Cercle, però, ha contrastat amb l'esbroncada d'alguns dels socis. En el torn d'intervencions, un empresari alemany ha demanat que tots els polítics independentistes vagin a la presó i un altre ha exigit a Torrent que deixés de portar el llaç groc perquè el considera "ofensiu". Peter s'ha afanyat a deixar clar que aquesta era l'opinió d'un dels socis i no pas del Cercle, tot i que les afirmacions contra el procés han estat fortament aplaudides pels assistents.



Per altra banda, un altre empresari ha defensat el llaç i ha carregat contra les denúncies d'adoctrinament a Espanya. Aquest empresari també ha estat aplaudit pel públic. Per la seva banda, Torrent ha defensat que escolta totes les opinions, també les "d'aquells que són a la presó".



Torrent defensa la investidura de Sànchez

 

En el seu discurs, el president del Parlament ha defensat que la investidura de Jordi Sànchez s'ajusta a la llei i ha argumentat que, si es va poder presentar a les eleccions, no hi ha motiu ara perquè se li impedeixi que pugui convertir-se en el pròxim president de la Generalitat.



"Jo ho vaig dir en el meu discurs inaugural i ho he repetit: defensaré els drets polítics de tots els diputats. I el dret polític del diputat Jordi Sànchez passa avui per sotmetre a debat d'investidura", ha explicat en la conferència.



També ha confiat que JxCat, ERC i la CUP arribaran a un acord per desencallar la investidura i li ha demanat al pròxim Govern que combini la responsabilitat amb les defensa de les conviccions, i ha resumit: "Eficàcia política i dignitat democràtica".
















Enllaç notícia :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/empresaris-alemanys-rei-catalunya-dialeg_245589_102.html