dimecres, 30 de juliol del 2014

Rajoy fa el ridícul cara el món

Dimecres, 30 de juliol de 2014 16:50 h

El president espanyol no ha donat la cara, i la premsa internacional ha pogut comprovar com se les gasta el govern espanyol i el PP en matèria comunicativa 







Respon al major conflicte de l’Estat espanyol amb un comunicat on assenyala la negativa a la consulta perquè no és legal, no es pot celebrar i no s’ha de celebrar. Després d’esperar alguna informació dels caps de premsa de Rajoy a La Moncloa, un cop conclosa la reunió amb els dos presidents, els periodistes presents a Madrid s’han assabentat que la presidenta del PPC, Alícia Sánchez Camacho, d’acord amb el govern espanyol, valorava des de Catalunya la reunió dels dos presidents.

 Camacho que no ha estat present a la cimera i gairebé sense haver tingut temps material per conversar amb Rajoy, ha convocat una roda de premsa d’urgència a la una del migdia mentre a La Moncloa regnava el més absolut dels hermetismes i la premsa ha hagut d’esperar un comunicat que s’ha lliurat just en el moment que començava la roda de premsa del president Mas. Ha quedat clar el govern espanyol té la mà trencada pel que fa al joc brut.  

Tot per intentar humiliar Mas


La roda de premsa de Camacho és una mostra més de les ganes del PP d’humiliar el president de la Generalitat i de la confusió del govern del PP a l’hora de distingir els afers institucionals dels de partit. La imatge al món és d’un Rajoy que fa un comunicat amb una frase negant-se a negociar la consulta i que respon a un president a través d’un càrrec del partit.

Concatenació de despropòsits

Cal recordar que La Moncloa va comunicar la reunió amb Mas amb una nota on anunciava la reunió de Rajoy  amb el nou líder del PSOE, Pedro Sánchez i de passada la reunió amb el president Mas. A més ,coincidint amb la reunió, el BOE ha fet públic el reial decret que regula els procediments al reconeixement de la compensació dels costos d'escolarització en castellà, per la qual cosa a partir d'aquest dijous es podrà sol·licitar el pagament de l'escolarització en llengua castellana.