dimarts, 20 d’agost del 2024

Immigrants amb estatus de ‘refugiats’ a Alemanya passen les vacances al país d’on declaren patir persecució


 

 

INTERNACIONAL

 

 

18/08/2024

 

 

 


 


Un nombre creixent d’individus reconeguts com a refugiats pel govern alemany visiten periòdicament el seu país d’origen, és a dir, aquell del qual suposadament eren perseguits per raons polítiques o religioses.

Així ho ha desvetllat una recent investigació del mitjà germànic RTL Extra, que exposa

una àmplia xarxa d’agències de viatges dedicades a organitzar les vacances per als presumptes refugiats.

Atès que els beneficiaris per l’estatus de protecció internacional només tenen permès desplaçar-se al seu país d’origen en determinades condicions, aquestes empreses s’han especialitzat en la preparació dels itineraris i la documentació necessaris per a impedir-ne la detecció per part de les autoritats alemanyes.

“Els visats es troben en un full de paper desaparellat que es pot treure fàcilment del passaport després del viatge de tornada perquè no es pugui rastrejar res”, recull el reportatge.

D’aquesta manera, nombrosos immigrants afganesos, als quals Alemanya ha atorgat la condició jurídica de refugiats, aconsegueixen visitar el país d’on teòricament fugien a causa de la persecució.

 

 

 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://lalternatiu.cat/2024/08/18/immigrants-amb-estatus-de-refugiats-a-alemanya-passen-les-vacances-al-pais-don-deien-patir-persecucio/