divendres, 8 de març del 2024

(VÍDEO) Un tren de RENFE a Màlaga dona la informació en català i provoca la catalanofòbia i una crisi política

 

 

LLENGUA

 

El PP ha elevat l'anècdota a pregunta parlamentària al Congrés sobre els privilegis dels catalans

 

 

Llengua

 

Redacció 

 

 

Tren de Rodalies de Màlaga Autor/a: Cercanías de Málaga

 

 

 

 

Aquest dijous els ulls dels sensibles passatgers de la xarxa de Rodalies de Màlaga han hagut de 'tolerar' que les pantalles informatives dels vagons d'un tren estiguessin també en català. Segons informa la Cadena SER, que ha elevat aquest fet 'gravíssim' pels pobres viatgers a notícia d'abast estatal, ha succeït al tren de la línia de Fuengirola C-1, que circulava a les 6 del matí; una manera ben horrorosa d'espatllar-los el dia, haver de llegir català.

Renfe, òbviament, ja ha resolt 'el problema' i cap viatger malagueny més haurà de passar per aquest tràngol del català. Tot plegat, 

havia succeït perquè aquest tren havia passat una revisió als tallers de Rodalies de Catalunya i algun 'malvat' havia carregat els panells informatius electrònics en català.

L'assumpte, com és lògic, ha provocat una allau de crítiques a les xarxes socials una vegada que s'ha publicat el vídeo amb les imatges de la pantalla del tren.

Malgrat les explicacions, el que hauria d'haver quedat com una incidència i res més, ha estat aprofitada pel PP per preguntar al Congrés al ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente, sobre per què hi ha cartells en català a la xarxa de Rodalies de Màlaga, i ho ha amanit amb el clàssic discurs catalanofòbic de Catalunya sent culpable del mal estat de la xarxa de Rodalies de Màlaga, com si a la de Catalunya no s'anés gairebé a incidència diària.

 

 



 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.racocatala.cat/noticia/63728/video-tren-renfe-malaga-dona-informacio-catala-provoca-catalanofobia-crisi-politica