dimarts, 26 de març del 2024

Pedro Sánchez recorre al TC per aturar la ILP per a declarar la independència

 

 

MÓN - ESPANYA

 

 

Si la nova mesa del parlament la continua tramitant s'exposarà a una acusació de desobediència

 

 


 

 

Arnau Lleonart   

26.03.2024 - 13:24

Actualització: 26.03.2024 - 14:20

 

 

El govern espanyol ha decidit de recórrer al Tribunal Constitucional espanyol contra la decisió de la mesa del parlament d’admetre a tràmit la ILP que demana la declaració d’independència de Catalunya. Ho ha fet públic el ministre de Justícia espanyol, Félix Bolaños, a la conferència de premsa posterior al consell de ministres.

Segons la llei espanyola, el parlament no pot continuar tramitant la ILP perquè és el govern espanyol que ha presentat el recurs d’inconstitucionalitat, i haurà d’esperar que el tribunal decideixi si anul·la definitivament o no l’admissió a tràmit de la ILP.

Ara, doncs, si la nova mesa del parlament continua la tramitació pot ser acusada de desobediència, tal com va passar amb les de Carme Forcadell i Roger Torrent. D’una altra banda, la justícia espanyola

va forçar el codi penal per incloure Forcadell en el judici contra l’1-O, en el qual va ser condemnada a onze anys i mig de presó per haver permès el debat i votació sobre la independència.

La tramitació de la ILP

El 2 de febrer passat la mesa del parlament va admetre a tràmit la ILP presentada per Solidaritat Catalana per la Independència, amb els vots a favor de Junts i la CUP, l’abstenció d’ERC i el vot en contra dels socialistes. A diferència de la resta d’iniciatives legislatives, que han caigut amb la convocatòria d’eleccions, la ILP es manté en el mateix punt de tramitació tot esperant que es formi una nova mesa.

 

 

 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/pedro-sanchez-recorre-al-tc-per-a-aturar-la-ilp-per-a-declarar-la-independencia/