dimecres, 24 de gener del 2024

La RFEF hauria admès de portes endins el que no reconeix públicament



FEDERACIONES

 

 

Segons la Cadena SER, el CTA considera que hi va haver dos errors greus del VAR al Madrid-Almeria

 

 

L'àrbitre Hernández Hernádez, durant un partit de la Lliga | Europa Press

 

 

 

Ja han passat molts dies des del partit de Lliga entre el Reial Madrid i l’Almeria, on els blancs van aconseguir la victòria gràcies a tres rectificacions que el VAR va fer de les decisions que l’àrbitre de camp havia pres sobre el terreny de joc. No obstant això, aquest cas continua sent el més destacat de l’actualitat futbolística. Ara, segons ha revelat la Cadena SER, el Comitè Tècnic d’Àrbitres (CTA) de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) hauria reconegut de portes endins que en aquestes rectificacions va haver-hi dos errors molt greus que van afavorir el Madrid, cosa que aquests organismes no han exterioritzat en cap moment. 

 

Els errors del VAR al Madrid-Almeria que hauria reconegut la RFEF

Concretament, els dos primers gols dels blancs no haurien d’haver pujat al marcador, segons el que estaria admetent el CTA internament. El primer va ser un penal que va transformar Jude Bellingham. El problema, segons la mateixa RFEF i moltes de les persones que estaven veient el partit, és que el penal no s’hauria hagut d’assenyalar, ja que, prèviament, hi havia hagut dues possibles faltes de jugadors del Madrid a rivals de l’Almeria. El VAR, tot i que les va veure, segons consta en els àudios que s’han filtrat, no va demanar a l’àrbitre de camp que les revisés.

 El segon dels gols és el cas més flagrant. Vinicius Jr. va empatar el partit, que el Madrid havia començat perdent 0-2 contra el cuer, amb un gol amb el braç. L’àrbitre de camp el va anul·lar en el mateix moment que ho va veure, però el VAR el va fer rectificar al crit de “li toca a l’espatlla, no hi ha mans!”. En aquest cas, i sempre segons la Cadena SER, el CTA també reconeixeria un greu error del VAR, en tant que no va poder provar amb una imatge clara que la pilota li toqués a l’espatlla en comptes del braç i, tot i això, va condicionar del tot la decisió de l’àrbitre de camp. 

 

Vinicius celebra el seu gol amb el braç al Madrid-Almeria | Europa Press

 

 

De moment, però, no hi ha hagut cap mena de conseqüència per a Hernández Hernández, el responsable del VAR en aquest partit. De fet, en comptes d’això, ha estat escollit novament per la RFEF per fer-se càrrec del sistema de videoarbitratge en un duel molt important, com és l’enfrontament de quarts de final de Copa entre l’Atlètic de Madrid i el Sevilla. Públicament, ni el CTA, ni la RFEF han reconegut aquests errors.

 

 

 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://monesport.cat/futbol/federacions/rfef-errors-var-madrid-almeria-361960/