dimecres, 24 de gener del 2024

Grifols registra guanys a la borsa després del comunicat de la CNMV

 

 

ECONOMIA

 

 

L'organisme investiga la farmacèutica tot i que per ara no li consten irregularitats i analitza si el fons Gotham va difondre informació enganyosa

 



 

Cartell de Grifols a la seu de l'empresa | Europa Press

 

 

 

per Nació, Barcelona | 24 de gener de 2024 a les 10:15  

 

 

 

La farmacèutica Grifols ha arrencat aquest dimecres amb guanys a la borsa després que la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) anunciés aquest dimarts que estava examinant els informes de la multinacional catalana i també la conducta de Gotham City Research.

La firma d'hemoderivats ha començat amb verd, amb valors que es mouen entre el 2% i 3% -fins a les 9.30 hores-, amb el preu de l'acció per sobre dels 9 euros. L'empresa va tancar la sessió al parquet amb guanys de gairebé un 2%, a 8,9 euros l'acció. En aquesta jornada va arribar a enfilar-se fins als 9,3 euros, precisament poc després que la CNMV informés que estava estudiant el cas.

 


La CNMV ja té sobre la taula l’informe de Grifols en resposta a les acusacions de Gotham City, que va assegurar que la companyia farmacèutica manipulava els comptes per amagar el deute. En un comunicat, la CNMV assegura que la revisió

pot trigar algunes “setmanes”, tot i que defensa la seva “ferma determinació” d’esclarir la situació com més aviat millor i diu que per ara “no hi ha evidències” d’irregularitats.

Així mateix, la CNMV informa que també analitza la conducta de Gotham, tant pel que fa al contingut del seu informe, com la manera en què es va difondre i les operacions de mercat vinculades per un possible “abús de mercat”. “L’objectiu és determinar si la conducta és conforme a les normes europees sobre abús de mercat, en particular les que aborden la difusió d’informació enganyosa”, afirma la CNMV.

 

 

 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.naciodigital.cat/noticia/267876/grifols-guanys-borsa-comunicat-cnmv