dimarts, 3 d’octubre del 2023

Eleccions per culpa de Sánchez

 

 

OPINIÓ

 

 

"És el socialisme espanyol qui ha de decidir si vol modificar les relacions entre Catalunya i Espanya o si, per contra, només està disposat a rebaixar el nivell de repressió"

 

 

 








Tot i l’opacitat de les negociacions, sobrevola per Madrid la idea que el resultat final serà una mena d’amnistia, rebatejada amb algun eufemisme jurídic, i que qualsevol cessió secundària no passarà del nivell de ‘peix al cove’. Fins i tot Núñez Feijóo assegura públicament que les referències a un possible referèndum són només “un esquer” que li servirà al PSOE per poder dir que s’hi ha negat i que només ha cedit en l’amnistia. En definitiva,

ningú no contempla, ni com a hipòtesi, que hi hagi un replantejament seriós de les relacions entre Catalunya i Espanya. O sigui que es pot parlar sobre el nivell de repressió, però no sobre el conflicte polític que l’ha causat.

Aquesta és la dificultat real de la negociació. El PSOE i tot el seu entorn mediàtic martellegen, dia rere dia, que l’amnistia serà a costa d’un esforç titànic i que, per tant, aquesta mesura és el final de la negociació, no pas el principi. Però, per primera vegada, xoquen amb una subhasta a l’alça que fins ara no s’havia produit mai. De fet, des dels temps de Duran i Ridao al Congrés que el socialisme espanyol estava acostumat a prendre’s a broma les campanyes electorals de CiU i ERC i encara més les negociacions sobre els pressupostos.

La càrrega de la prova, per tant, està del cantó del PSOE. És el socialisme espanyol qui ha de decidir si vol modificar les relacions entre Catalunya i Espanya o si, per contra, només està disposat a rebaixar el nivell de repressió fins a un nivell acceptable a Catalunya i a Europa. Al capdavall, si votem al gener serà perquè li ha convingut a Sánchez, no pas a Puigdemont.

 

 

 

ENLLAÇ ARTICLE :

https://elmon.cat/opinio/eleccions-culpa-sanchez-735731/