divendres, 22 de setembre del 2023

Protesta de l’ANC davant la reunió de ministres de Transports europeus

 

 

Feliu veu com "una broma" que la trobada sigui a Barcelona però l'Estat "maltracti" els catalans amb poques inversions  

 






Agències

Concentració a l’entrada de l’edifici històric de l’Hospital de Sant Pau per protestar contra la reunió de ministres de Transports europeus que s’hi celebra aquest divendres. Convocats per l’ANC, els manifestants s’han queixat de les infraestructures al país i han cridat consignes a favor de la independència, seguits de prop per un fort dispositiu policial. En declaracions als mitjans, la presidenta de l’ANC, Dolors Feliu, ha considerat que sembla “una broma” que la reunió es faci precisament a Barcelona perquè, segons creu, només volen mostrar que Catalunya “és Espanya” mentre l’Estat “maltracta” els catalans en matèria de transport. 

La presidenta de l’ANC ha denunciat el “dèficit en transport” a Catalunya i s’ha queixat de la falta d’inversions en Rodalies. En aquesta línia, ha criticat que el govern espanyol “només vol fer un sistema radial de trens d’alta velocitat que acabin a Madrid tots” mentre que a Catalunya hi ha “un greuge”. 

En qualsevol cas, la líder de l’entitat ha defensat que el que cal és la independència i un estat propi perquè Catalunya pugui fer les seves pròpies polítiques de transport. 

D’altra banda, i en ser preguntada per la poca assistència a la convocatòria, Feliu ha argumentat que “fins a última hora” no es va confirmar quin seria el format i el lloc de la trobada de ministres i creu que això ha dificultat l’assistència. 

Una cinquantena de manifestants 

Des de les 8 del matí, prop de 50 persones s’han concentrat al final de l’avinguda de Gaudí, davant de l’edifici històric de l’Hospital de Sant Pau, convocats per l’ANC. Un fort dispositiu policial ha evitat que els manifestants es poguessin agrupar a la via per tallar el trànsit i s’han situat entre la protesta i l’entrada de l’edifici. 

Els manifestants han cridat consignes contra el govern espanyol i l’Estat així com càntics com ‘Li diuen democràcia i no ho és’ i ‘Independència’. A l’inici de la concentració, tres persones disfressades de sardina han desplegat una pancarta amb el lema ‘Ni tard, ni com sardines, volem trens dignes’.



 

 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.larepublica.cat/noticies/protesta-de-lanc-davant-la-reunio-de-ministres-de-transports-europeus/

 

G
M
T
Y
La función de sonido está limitada a 200 caracteres