dijous, 28 de setembre del 2023

La Comissió Europea obre un procés d’infracció contra Espanya per no completar la llista de la Xarxa Natura 2000

 

 

SOCIETAT

 

 

Brussel·les considera que el nombre, mida i ubicació dels llocs d'importància comunitària comunicats és insuficient

 

 

 


 

 

 

ACN

28.09.2023 - 14:40

 


La Comissió Europea ha obert un procés d’infracció contra Espanya per no haver completat la llista de la Xarxa Natura 2000, la xarxa d’espais naturals per a protegir espècies i hàbitats naturals i fer-les compatibles amb l’activitat humana. L’executiu comunitari ha enviat una carta de requeriment a Espanya per no haver complert les obligacions de la directiva sobre hàbitats, per la qual els estats han de proposar llocs d’importància comunitària (LIC) que s’incorporen a les llistes biogeogràfiques de la UE.

El procés d’infracció retreu al govern espanyol no haver transposat ni transmès una llista exhaustiva de

llocs d’importància comunitària. “El nombre, la mida i la ubicació dels LIC que ha proposat Espanya i les espècies i hàbitats que s’hi protegeixen són insuficients”, indica Brussel·les.

Ara el govern espanyol té dos mesos per donar resposta a l’executiu comunitari. En cas que aquest no rebi una resposta satisfactòria, el següent pas seria enviar un dictamen motivat.

 

 

 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/la-comissio-europea-obre-un-proces-dinfraccio-contra-espanya-per-no-completar-la-llista-de-la-xarxa-natura-2000/