dilluns, 29 de maig del 2023

Quan Jaume Collboni deia en campanya que havia de governar la llista més votada | VÍDEO

 

 

BARCELONA

 

 

Collboni va dir abans del 28-M que havia de ser alcalde el candidat més votat i que ell aniria a l'oposició si no guanyava 

 

 

Guillem RS
Foto: Ivan Aparici
Barcelona. Dilluns, 29 de maig de 2023. 05:30
Actualitzat: Dilluns, 29 de maig de 2023. 10:54
Temps de lectura: 2 minuts  

 

 

 

 


 

 

Els candidats acostumen a oblidar molt de pressa el que diuen en campanya electoral. Després dels resultats a les eleccions d’aquest diumenge a Barcelona, Jaume Collboni, el candidat del PSC, ha canviat gairebé en 180 graus la seva posició sobre qui hauria de ser l’alcalde del cap i casal. Les eleccions municipals a la capital de Catalunya les ha guanyat, amb onze regidors, Xavier Trias i Junts. La segona força l’ha aconseguit el candidat del PSC, Collboni, si bé s’ha quedat a un regidor de l’alcalde Trias. En tercera posició, amb nou regidors, s’hi troba l’actual alcaldessa, la postcomunista Ada Colau. Ernest Maragall, que va ser el vencedor de les eleccions l’any 2019, ha patit una severa patacada i ha perdut la meitat dels regidors a la plaça de Sant Jaume. 

 

 

🔴 Resultats Eleccions Barcelona 2023, DIRECTE | Última hora al triomf de Xavier Trias
 

🔴 Eleccions municipals 2023, DIRECTE | Resultats, guanyadors i escrutini

 
 

Collboni: “Si no guanyo, perdo, i vaig a l’oposició”

Qui serà el proper alcalde de Barcelona? Si fem cas a les declaracions que Jaume Collboni va fer durant la campanya electoral, en un acte cara a cara amb ElNacional.cat, presentat per Jofre Llombart, el candidat socialista va assegurar que havia de ser l’alcalde de Barcelona el candidat de la llista més votada. Es preparava el terreny per si, com li asseguraven les enquestes internes, ell i el PSC aconseguia superar els dos rivals directes, l’alcalde Trias i l’alcaldessa Colau.

 

Repreguntat per Llombart, Collboni va assegurar que si bé l’any 2019 els fets van anar diferents —cal recordar que ell i l’extremista Manuel Valls van donar suport a Colau per ser alcaldessa tot i que les eleccions les havia guanyat ERC—, el candidat socialista va assegurar que ara la situació havia canviat i tenia lògica que fos la llista més votada la que liderés l’Ajuntament de Barcelona. I si ell no guanyava? “Si no guanyo, perdo, i si perdo, aniré a l’oposició”, va assegurar. "Afortunadament, hem superat l'any 2019"

 

 

LINK VIDEO : https://content.jwplatform.com/previews/WctuIqL6

 

 

Qui pot votar Collboni? ERC o rocambolesca 'operació Valls 2'

Per poder bastir una alternativa d’esquerres a Trias, el candidat del PSC necessita que Ada Colau (En Comú) i Ernest Maragall (ERC) votin a favor seu el dia de la investidura. Per enderrocar el candidat de Junts cal una majoria absoluta, que Jaume Collboni només pot aconseguir, si vol mantenir el relat “progressista”, amb els vots dels comuns i republicans. 

 

També ho podria intentar amb Daniel Sirera, recordant l’operació Valls. Collboni podria pactar només amb Ada Colau, que li tornaria el favor de 2019, amb el candidat del PP i els seus quatre diputats per arribar a la majoria absoluta, si bé aquesta operació sembla molt rocambolesca tenint en compte que el Partit Popular, amb les enquestes a les espanyoles de cara, no podria fer alcalde un socialista, que, alhora, hauria de governar amb el seu malson, Ada Colau. Ara mateix sembla complicat que Esquerra o el PP puguin jugar a la carta PSC-Colau, però no serà per falta de ganes del candidat del PSC, que encara amb els resultats calents no ha tancat la porta a provar-ho tot, animat pels militants socialistes, que l’han aclamat: “Alcalde, alcalde”.

 

 

 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/colloboni-campanya-governar-llista-mes-votada-video_1034565_102.html