dilluns, 15 de maig del 2023

Alliberen Isa Chacón i Jon Inarritu, retinguts mentre feien d'observadors a Turquia

 

 

Havien estat detinguts el passat diumenge 14

 

 

|

Inarritu, en una imatge recent. Foto: Europa Press

 

 

 

La secretària de la CUP, Isa Chacón, i el diputat al Congrés d'EH Bildu, Jon Inarritu, es dirigeixen aquest dilluns 15 a Istanbul després de ser retinguts per les autoritats turques mentre exercien d'observadors internacionals de les eleccions del passat diumenge 14 de maig.

 

 

Fonts del partit català han detallat a Europa Press

que han estat sota custòdia policial des de les 18 hores d'aquest diumenge fins a la matinada d'aquest dilluns i que desconeixen la raó per la qual els van retenir.

 

 

Romandran custodiats per agents de la policia turca a l'aeroport fins que facin la connexió de vols per tornar a Espanya.

 

 

 

 


 


En una piulada, la consellera d'Acció Exterior de la Generalitat, Meritxell Serret, ha expressat la seva preocupació per la situació de Chacón i altres retinguts i ha relatat "contacte permanent" amb les autoritats turques. "Esperem que els deixin en llibertat com més aviat millor", ha conclòs.

 

 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.catalunyapress.cat/article/politica/2023-05-15/4290688-alliberen-isa-chacon-i-jon-inarritu-retinguts-mentre-feien-dobservadors-turquia