dilluns, 3 d’abril del 2023

Javier Tebas, acusat d'aportar proves falses per implicar Rosell i Bartomeu en el cas Negreira

 

 

CAS NEGREIRA

 

 

Javier Tebas va presentar documents a la Fiscalia per apuntar el Barça en el cas Negreira 

 

 

Bernat Aguilar
Foto: EFE
Barcelona. Dilluns, 3 d'abril de 2023. 11:04
Temps de lectura: 2 minuts  

 

 

 



 

 

 

Van apareixent novetats en el cas Negreira i encara són més les polèmiques al voltant de les responsabilitats que té el Barça pels pagaments a l'exvicepresident del Comitè Tècnic d'Àrbitres (CTA) José María Enríquez Negreira. I ara és Javier Tebas qui està en el centre de totes les mirades després que hagués aportat proves falses per intentar implicar els expresidents blaugrana Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu en la causa, segons ha explicat La Vanguardia.

 

Javier Tebas aporta documentació per anar contra el Barça

Tebas, actuant com a president de la Lliga, va enviar a la Fiscalia un escrit a la causa sobre els pagaments milionaris del Barça a l'exvicepresident del CTA. En aquest text acusava directament Rosell i Bartomeu d'haver tingut una implicació directa en aquests pagaments. El cas és que Tebas aportava com a prova un document manuscrit de l'exdirectiu del Barça Josep Contreras, ja mort, dins de l'anomenat cas Soule, en què la Lliga exerceix com a acusació particular en el cas de corrupció a la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF).

 

 

Javier Tebas parlant / Foto: EFE

 

 

Segons el citat mitjà, la família de Contreras ha aclarit que la veritable identitat de les persones esmentades al document no té res a veure amb els expresidents del Barça. Tebas relacionava noms o cognoms que figuraven al document de Contreras amb Rosell i Bartomeu i per això deduïa que podien

estar implicats en operacions amb immobles i moviments a "institucions financeres i bancs d'inversió".

 

Per exemple, quan en els documents es parla de Román no té res a veure amb Román Gómez Ponti, antic responsable dels serveis jurídics del Barça, sinó que era Emilio Román, advocat de Contreras. El cognom de Rosell no era el de Sandro Rosell, sinó que era Ramon Rosell, comptable de les empreses de Contreras. I Josep Maria era un empleat de Banca Catalana responsable dels comptes de Contreras a l'entitat i no Josep Maria Bartomeu.

 

 

Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu, en una imatge d'arxiu / Foto: EFE

 

 

 

Recordem que Contreras és un dels noms que surt en aquesta llista d'acusats pel cas Negreira després que l'exàrbitre intentés fer xantatge al Barça pel desviament de 720.000 euros a un directiu culer, que en aquest cas era Contreras. Un exdirectiu culer que va estar al Barça en les etapes de Josep Lluís Núñez, Joan Gaspart i Josep Maria Bartomeu, i era íntim amic d'Ángel María Villar (expresident de la RFEF).

 

Javier Tebas demana celeritat a la Fiscalia

A tot això, ja dins del text que Tebas va remetre a la Fiscalia perquè seguís aprofundint en el cas Negreira assegurava que "ni aquesta part té cap ànim especulatiu, ni el present escrit suposa l'exercici d'acusació concreta davant de ningú". I va deixar caure una evidència: "Els noms i cognoms consignats a la nota manuscrita poden coincidir amb els noms i/o cognoms de determinats exdirectius del FCB". I el mateix Tebas intenta desmentir la notícia:

 

 

 

 

 

 

I Tebas també destaca que "la documentació que es facilita en aquest escrit, i aquella altra que els mitjans de comunicació indiquen que estaria ja a disposició d'aquesta Fiscalia, no resulta ni de bon tros descartable (…) poguessin concórrer altres delictes com ara d'administració deslleial o d'apropiació indeguda (…)". I també va demanar que la Fiscalia actués amb celeritat, ja que "podria estar proper el compliment del termini de prescripció dels presumptes i hipotètics delictes".

 

 

 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/esports/javier-tebas-acusat-aportar-proves-falses-implicar-rosell-bartomeu-cas-negreira_1001049_102.html