INDEPENDENTISME
Puigdemont assegura que Sánchez-Camacho va conspirar amb una trama policial corrupta per raons polítiques
Marta Sánchez Iranzo
Foto: Laura Gómez
Divendres 17-06-2022
El president Carles Puigdemont ha carregat durament contra l'exlíder del PP català i senadora, Alícia Sánchez-Camacho, i l'acusa de ser "una miserable que va conspirar amb una trama policial corrupta per raons polítiques", després que aquest divendres hagin sortit a la llum uns àudios entre l'excomissari Villarejo i Sánchez-Camacho, vinculats amb l'operació Catalunya. Sánchez-Camacho és una peça important en aquesta trama. El diari El Món ha revelat unes converses en les quals ella hauria passat una llista de negra d'independentistes per enviar-los a Villarejo, i que aquest, els investigui. L'exlíder dels populars a Catalunya va assenyalar que calia investigar l'empresari Carles Sumarroca, Enric Lacalle, acusat de ser un agent doble, Artur Mas, Oriol Pujol, Josep Antoni Duran, l'aleshores director de la fundació La Caixa, i actual conseller d'Economia i Hisenda, Jaume Giró i l'aleshores director de La Vanguardia, José Antich. A més, el diari assegura que va ser Camacho qui va donar el telèfon del president Mas al comissari. Puigdemont, a través d'una
piulada, acusa Sánchez-Camacho de ser una miserable que "es reuneix amb policies patriòtics i els passa llistes negres de persones que, si fóssim als anys trenta, haurien estat executades. Una conspiració mafiosa que quedarà impune".
La llista negra de Sánchez-Camacho
Aquesta conversa a la qual ha tingut accés El Món, es va produir en una reunió el 6 de novembre de 2012 a casa de Sánchez-Camacho. En la gravació, s'escolta com Camacho deixa clar que s'ha d'investigar a Jaume Giró perquè segons revela "s'ha tornat totalment independentista tot i cobrar entre 400.000 i 500.000 euros l’any". Camacho passa a Villarejo el telèfon de Jaume Giró i també el d'Artur Mas, perquè aquest li explica que té comptes a Luxemburg i a Andorra i que fa el treball brut a Jordi Pujol. Al cap i a la fi, ho fan amb un objectiu clar: que Convergència i Unió no aconsegueixi la majoria absoluta: "Aquesta guerra que farem és per a evitar que aquests tios tinguin majoria absoluta, però el dia 26 s'ha de continuar treballant al màxim", afirma a l'excomissari. I Camacho afegeix: "Aquí tindrà majoria el senyor Mes, que promourà en el Parlament les declaracions unilaterals d'independència i tota la pesca".
En aquesta conversa, Camacho detalla a Villarejo que Giró sempre li demana que li agradaria anar als actes on assisteixi, el que era president del govern espanyol, Mariano Rajoy, quan vingui a Barcelona. En aquest sentit, Villarejo posa a Giró al sac de la trama que porta a terme Joan Maria Nin, un dels màxims directius de CaixaBank en aquell moment i Isidre Fainé, president del consell de l’entitat. L'excomissari dibuixa una guerra entre els dos, i afegeix que Faine té les de guanyar i "té ganes de tallar-li el coll a Nin". Per a Camacho és especialment important el cas de Giró, fins i tot, al final de la conversa quan s'intercanvien números de telèfons insisteix "recorda't de Giró".
Una vegada han resolt aquest tema, canvien d'objectiu. "Interessa fixar tota l’atenció sobre els Pujol, sobretot Oriol". Sobre Oriol Pujol assegura que té negocis amb un "tipus de Galícia sobre la compra de medicaments caducats". Un altre dels que tenen en el seu punt de mira, i, per tant, els dos consideren que s'ha d'atacar és Josep Antoni Duran i Lleida, que aleshores era el líder d’Unió. Villarejo diu que té diners a Andorra i el qualifica d’agent doble, de jugar a dues bandes. Per això, creuen que l’han de treure del panorama polític com sigui. Villarejo diu que és “un tipus clau que s’ha de desmantellar” i Sánchez-Camacho, que han d’“enviar-lo a l’exili”. Camacho també qualifica d’agent doble Enric Lacalle, exregidor del PP a Barcelona. L’acusa de treballar per Convergència i Unió i també de tenir bona relació amb Jorge Fernández Díaz i diu Camacho que està ajudant Artur Mas a apostar per l’independentisme.
ENLLAÇ NOTÍCIA :
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada