dijous, 10 de febrer del 2022

Els Mossos impediran els talls de Meridiana Resisteix a partir de dissabte

 

 

SOCIETAT- POLICIA I JUSTÍCIA

 

 

El Departament d'Interior deixarà d'autoritzar la protesta i proposa com a ubicació alternativa la placeta de davant de l'estació de Sant Andreu Arenal · Els impulsors del tall s'hi oposen  

 





Per: Redacció

10.02.2022  13:23

 

 

El Departament d’Interior no autoritzarà més talls de l’avinguda de la Meridiana de Barcelona a partir de dissabte, segons que ha avançat el Nació Digital. Fonts de la conselleria han explicat a VilaWeb que la decisió s’ha pres per fer compatible el dret de manifestació amb el dels veïns a no patir molèsties. Així mateix, Interior ha proposat una ubicació alternativa per a la protesta –una idea que ja havia plantejat l’Ajuntament de Barcelona a principis del 2020–, que és de les poques que ha persistit de manera continuada d’ençà de la sentència del Tribunal Suprem espanyol.

 

En aquest sentit, Interior ha transmès a l’ANC, que és l’entitat que ha sol·licitat fins ara les autoritzacions, que els manifestants es podran concentrà a la placeta davant de l’estació de Renfe de Sant Andreu Arenal. Sobre possibles talls de la

Meridiana més enllà de dissabte, fonts de la conselleria han dit a VilaWeb que els Mossos d’Esquadra sempre actuen amb criteri de proporcionalitat.

 

En un comunicat, l’ANC denuncia que es limita el dret fonamental de manifestació i assegura que no entén el canvi de criteri d’Interior sobre el tall de la Meridiana. “Amb aquestes traves administratives, el govern de la Generalitat no fa res més que promoure la desmobilització de l’activisme en favor de la llibertat i la independència”, conclou l’entitat.

 

A finals de gener, unitats de la BRIMO i l’ARRO de la policia catalana ja van obligar els manifestants de Meridiana Resisteix a aturar el tall perquè un grup ultra havia anunciat que s’hi desplaçaria. A més a més, dirigents espanyolistes, com ara Josep Bou i Anna Grau, han assenyalat recentment la protesta i han reclamat s’hi posi punt final.

 

Meridiana Resisteix: “No, no ens tocarà plegar”

 

Meridiana Resisteix ha contestat amb un comunicat molt contundent contra la decisió del govern, que acusen d'”autonomista, decadent i col·laboracionista amb l’estat feixista espanyol”, i contra els independentistes contraris al tall de la Meridiana: “No. No ens tocarà plegar, com algunes veus dels qui us dieu ‘independentistes’ i aplaudint amb les orelles aneu vomitant per les xarxes. No en teniu idea. Cap idea. Cap ni una.”

 

Tot seguit, acusen aquests independentistes de no saber com s’ha d’aconseguir la independència: “No sabeu què és una lluita i una resistència als carrers. Us penseu que els polítics parlamentaris, autonomistes i col·laboracionistes amb Espanya faran res per la independència? Pels nostres drets? Per l’alliberament nacional? No. No us penseu que faran res perquè no ho faran.” Aquests polítics, diuen, “tenen pagueta i cadireta” i fa anys i panys que, en la seva opinió, fa anys que “donen l’esquena al poble”. “Sí, aquell poble que vosaltres mateixos critiqueu amb la vostra alegria que pleguem. Doncs no. No pleguem”, afegeixen.

 

Finalment, agraeixen públicament el suport a tothom que els ha fet costat, participant en la mobilització o donant-ne a conèixer l’acció. “Sabem que vosaltres sí que sereu els nostres companys de viatge”, diuen.

 

 




 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/mossos-impediran-talls-meridiana-resisteix-dissabte/