divendres, 14 de gener del 2022

Última hora : Maria Eugènia Gay, nova delegada del govern espanyol a Catalunya

 

PAÍS - PRINCIPAT

 

 

Substitueix Teresa Cunillera, que avui ha anunciat que deixava el càrrec perquè la situació a Catalunya ha millorat molt des que va prendre possessió  

 





Per: Redacció

14.01.2022  18:01

 

 

Maria Eugènia Gay substituirà Teresa Cunillera com a delegada del govern espanyol a Catalunya. Gay era fins ara degana del Col·legi d’Advocats de Barcelona (ICAB). Va ser reelegida a mitjans de juny per segon mandat consecutiu. Mitjançant un comunicat, la delegació del govern espanyol a Catalunya ha anunciat aquest divendres que Cunillera deixava el càrrec. 

 

 

Qui són els espanyolistes que han mogut el comunicat del Col·legi d’Advocats contra la immersió?

 

 

Cunillera ho ha traslladat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en una carta on

explica que la situació ha millorat considerablement a Catalunya des que va assumir el càrrec i que l’executiu espanyol està complint els seus compromisos amb la ciutadania. Sense entrar més concretament en els motius que l’han conduït a prendre aquesta decisió, Cunillera destacava que havia arribat el moment de deixar el seu lloc, un cop ha intentat complir amb l’encàrrec rebut. Ha ocupat aquesta posició durant tres anys i mig, des del juny de 2018.

 

Una de les frases més recordades de Gay és la que va pronunciar quan el govern de Mariano Rajoy va decidir intervenir l’autogovern català: “El 155 era inevitable arran de la deriva incontrolable.” Això va suscitar la crítica pública de Jordi Pina, advocat de Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull; i Olga Arderiu, advocada de Carme Forcadell. Pina, a més, va acabar renunciant a ser la mà dreta de Gay.

 

 

 

 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

 https://www.vilaweb.cat/noticies/maria-eugenia-gay-nova-delegada-govern-catalunya/