divendres, 14 de gener del 2022

S’ha mort Ricardo Bofill, un dels grans arquitectes contemporanis

 

 

SOCIETAT

 

 

Bofill era un dels màxims representants de l'estil postmodern a escala internacional  

 





Per: Redacció

14.01.2022  14:26

 

 

L’arquitecte Ricardo Bofill s’ha mort avui a vuitanta-dos anys, segons ha avançat la Vanguardia i TV3 i ha confirmat VilaWeb. Nascut a Barcelona el 1939, és un dels màxims representants de l’estil postmodern de l’arquitectura contemporània.

 

Entre els nombrosos premis i reconeixements rebuts destaca la Creu de Sant Jordi concedida l’any 1993, així com ha estat guardat per l’Ordre des Arts et des Lettres de París el 1988, l’Académie Internationale de Philosophie de l’Art de Berna, Suïssa, l’American Society of Interior Designers de Nova York.

 

 

Entre les obres trobem l’Hotel Vela de Barcelona, la seu de l’empresa

JP Morgan a Chicago, el Teatre Nacional de Catalunya, el Jardí del Túria  de València, el Santuari de Meritxell d’Andorra, l’edifici d’apartaments Walden 7, a Sant Just Desvern o el Monument a Catalunya, al Pertús.

 

L’any 1957 va ser expulsat de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona, arran de la seva militància política i va marxar a Suïssa, on va continuar els estudis a la Universitat de Ginebra. El 1963 va crear el Taller d’Arquitectura a Barcelona, un estudi que compta amb sociòlegs, a més d’arquitectes i enginyers. Des d’aquest estudi, ubicat en una antiga fàbrica de ciment als afores de Barcelona, i amb seus a París, Montpellier, Nova York, Tòquio, Chicago, Beijing i Argèlia, s’ha realitzat un miler de projectes arquitectònics de diferent naturalesa i estils a més de quaranta països del món al llarg de més de mig segle.

 

 

 

 

ENLLAÇ NOTICIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/ricardo-bofill-mort/