divendres, 10 de desembre del 2021

La justícia britànica determina que pot extradir Assange als EUA

 

 

MÓN

 

 

El reclamen per haver publicat documents classificats que vinculaven els EUA amb l'espionatge diplomàtic, crims de guerra i altres violacions dels drets humans  

 




Per: Redacció

10.12.2021  11:44

 

 

La justícia britànica ha decidit que pot extradir el fundador i cara visible de WikiLeaks, Julian Assange, als Estats Units, on el reclamen per haver violat la llei d’espionatge (1917) arran d’haver publicat, amb l’ajuda de l’ex-analista d’intel·ligència Chelsea Manning, documents classificats que vinculaven els Estats Units amb espionatge diplomàtic, crims de guerra i altres violacions dels drets humans. L’última paraula sobre l’extradició la tindrà el govern britànic.

 

La defensa d’Assange havia argumentat que l’extradició era un risc per la seva vida per les

condicions que li esperarien a la presó i el seu delictat estat de salut mental, que podria derivar en un suïcidi. El Tribunal d’Apel·lació de Londres ha donat la raó al govern dels Estats Units, tot i que la defensa d’Assange encara hi pot presentar recurs en contra.

 

Assange és acusat de divuit delictes: un de conspiració per obtenir i revelar informació de seguretat nacional; un de conspiració per cometre intrusions en aparells informàtics; set per obtenir informació de seguretat nacional; i nou més per revelar informació de seguretat nacional. En cas de ser declarat culpable, podria ser condemnat a 175 anys de presó.

 

 

 

 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/la-justicia-britanica-determina-que-pot-extradir-assange-als-eua/