16.11.2021  12:04
 
 

La CUP presentarà finalment una esmena a la totalitat del projecte de pressupost de la Generalitat del 2022, però s’avé a continuar negociant fins a la votació final dels comptes. És el resultat, per majoria, de la consulta telemàtica que va fer ahir la militància de la formació, després d’un cap de setmana d’assemblees obertes, i que contenia una pregunta en arbre. Es plantejaven quatre opcions a les seves bases: esmena a la totalitat i no facilitar la tramitació del pressupost; esmena a la totalitat i continuar negociant; abstenció i continuar la negociació; o abstenció i conformar-se, per tant, amb la darrera proposta que hagin rebut del govern. 

 

El projecte de pressupost, malgrat incorporar concessions com ara la retirada de referències als Jocs Olímpics d’Hivern o al macrocomplex Hard Rock, despertava força recels dins de la CUP. Membres dels corrents Poble Lliure i Endavant l’han criticat obertament, perquè entenen que

les partides socials encara són insuficients i no contenen compromisos per a avançar en el procés cap a la independència.

 

El no de la CUP deixa ara espai perquè el govern negociï amb el PSC i amb els comuns, que s’hi han declarat disposats.

 

El conseller d’Economia, Jaume Giró, va pressionar la CUP a donar suport al pressupost, tot qualificant el pressupost  del millor de la història de Catalunya, amb un augment de la despesa del 17,3% i en què tres euros de cada quatre dels recursos nous van dedicats a polítiques socials. Afegí que, si no hi donen suport, afebliran l’independentisme.

 

El govern d’ERC i Junts va acordar que la CUP havia de ser soci prioritari i ha treballat per acostar posicions i obtenir el seu suport, sense temptejar, de moment, més possibilitats dins el parlament, com ara el PSC. 

 

 

 

 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/cup-presenta-esmena-a-la-totalitat-del-pressupost-pero-save-mantenir-oberta-la-negociacio/?utm_source=onesignal&utm_medium=push&utm_campaign=notificacions