dimecres, 1 de setembre del 2021

Puigdemont, davant la plantada de Ponsatí: "Si no hi ha camí, el construirem"

 

 

EXILI

 

 

Marta Lasalas
Foto: Efe
Barcelona. Dimecres, 1 de Setembre 2021. 15:01
Temps de lectura: 1 minut  

 

 


 

 

La decisió de l'eurodiputada de Junts Clara Ponsatí de desvincular-se del Consell per la República ha donat peu a una resposta del president Carles Puigdemont a través de les xarxes socials. El líder de Junts ha utilitzat un post d'Instagram, en què no cita la consellera ni utilitza la seva imatge, però on replica de manera evident a les crítiques que va formular aquest dimarts. 

 

"Tu, que sempre has marcat el ritme, la intensitat i la direcció d'aquest procés, no deixis de fer-ho ara", demana Puigdemont, abans de concloure la publicació afirmant: "Si no hi ha camí, el construirem".

 

 


 

 

 

 

La imatge que acompanya el text correspon a l'acte que

va celebrar el passat mes de juliol Òmnium a Elna per commemorar el seu 60 aniversari i on es va reunir per primer cop Puigdemont amb el líder d'ERC Oriol Junqueras després que aquest va abandonar la presó de Lledoners.

 

Desvinculada del Consell

 

Ponsatí va anunciar ahir que des del 23 de desembre s'ha desvinculat del Consell per la República perquè considera que, tot i que "podria ser útil per reprendre la via cap a la independència i fer efectiu el mandat de l'1-O", opera "supeditat a les dinàmiques de la política i el govern autonòmics".

 

A través d'un comunicat, la consellera va explicar que va renunciar a participar activament al govern de Consell en constatar que la seva implicació "no contribuïa a deslligar-lo de les lògiques electorals ni, més endavant, de les discussions sobre la formació i la coalició de govern de la Generalitat".

 

L'eurodiputada de Junts explica que havia decidit posposar l'anunci de la seva decisió fins que el Consell hagués celebrat les eleccions a l'Assemblea de Representants, però que davant la decisió d'ajornar la convocatòria electoral, que ha quedat situada a finals d'octubre, s'ha considerat en el deure de fer pública la seva renúncia.

 

 

 

 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/puigdemont-davant-plantada-ponsati-no-cami-construirem_640955_102.html