dimecres, 23 de juny del 2021

Última hora : Troben mort el magnat nord-americà John McAfee (creador del famós antivirus) a la presó de Brians 2

 

 

PAÍS - AMÈRICA - POLÍCIA I JUSTÍCIA PRINCIPAT

 

 

"Tot apunta que podria tractar-se d’una mort per suïcidi", segons que el Departament de Justícia ha dit en un comunicat  

 






Per: Redacció

23.06.2021  20:54

 

 

El Departament de Justícia ha confirmat que el magnat nord-americà John McAfee, creador del famós antivirus homònim, ha estat trobat mort a la cel·la que ocupava al mòdul 1 del Centre Penitenciari de Brians 2 (Sant Esteve Sesrovires). Tenia setanta-cinc anys. Aquest matí mateix, el Tribunal Suprem espanyol havia donat finalment el vistiplau per a extraditar McAfee als Estats Units. El magnat va ser detingut a l’aeroport d’El Prat l’octubre de l’any passat, atenent una ordre de crida i cerca dels Estats Units per un suposat delicte d’estafa, quan era a punt d’agafar un vol cap a Istambul amb dues persones més.

 

Justícia ha informat que els professionals de vigilància i els serveis mèdics de la presó han intervingut de manera immediata per practicar maniobres de reanimació, però finalment els metges han certificat la mort. “La comitiva judicial s’ha desplaçat al centre penitenciari i

investiga les causes del decés. Tot apunta que podria tractar-se d’una mort per suïcidi“, han dit en un comunicat.

 

John McAfee va ser un dels primers programadors a dissenyar un antivirus i a desenvolupar un escànner de virus informàtic quan treballava per a l’empresa aeroespacial Lockheed. El 1989 va fundar l’empresa antivirus McAfee Associates, que durant uns anys es va dir Network Associates i que finalment va esdevenir l’empresa McAfee que coneixem. El 2010 va engegar un nou projecte centrat en la bioseguretat al capdavant de l’empresa QuorumEx, amb seu a Belize.

 

El 2012 va ser acusat d’assassinat a Belize i va demanar l’asil a Guatemala, que no l’hi va concedir. Va ser detingut per haver entrat sense permís al país i el 2012 va tornar als Estats Units. El juliol del 2019 va ser arrestat en un port de la República Dominicana amb diverses armes a bord del seu iot. Ell mateix havia informat dies abans de la seva detenció que se n’anava dels Estats Units perquè la CIA havia provat de detenir-lo per suposats delictes fiscals. Finalment, les autoritats dominicanes el van deixar en llibertat i McAfee va viatjar al Regne Unit.

 

 

 

 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/john-mcafee-suicidi-barcelona-can-brians-extradicio/