dimecres, 5 de maig del 2021

Marchena dona cinc dies als presos polítics perquè es posicionin sobre d’indult

 

 

Pas clau per enllestir el procés

 

 

El magistrat Manuel Marchena

 

 

 

 

Quico Sallés

  

 

 

La Sala II del Tribunal Suprem, el tribunal sentenciador del judici del Procés, ha obert una altra etapa. Aquest matí ha comunicat les interlocutòries per la que atorga cinc dies de termini per al·legacions als dotze condemnats pel referèndum del Primer d’Octubre. Un tràmit necessari a través del que han “d’expressar el que tinguin per pertinent en relació a les peticions d’indult que s’han formulat a favor seu”. 

 

El tribunal que presideix Manuel Marchena ha acordat així donar aquesta audiència als presos polítics atès que la sol·licitud d’indult per a ells està promoguda per terceres persones i institucions, com sindicats, partits o associacions. 

 

En aquest termini han d’expressar tot allò que tinguin “per convenient sobre aquesta

petició” i formular, si ho consideren oportú, “al·legacions prèvies a l’elaboració” per la Sala de l’informe sobre els indults que preveu la Llei. 

 

Els indults que ja estaven des del mes d’octubre passat a la taula del Suprem, els han formalitzat el sindicat UGT per a Dolors Bassa, l’advocat Francesc de Jufresa i així com els quatre expresidents del Parlament per a Carme Forcadell. També la formació Lliga Democràtica, impulsat pel fundador de Societat Civil Catalana va presentar la petició. 

 

El Suprem ja va demanar informe a la fiscalia i a l’advocacia de l’Estat i va negar la veu a Vox, que va actuar d’acusació popular en el cas. 

 

 

 

 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://elmon.cat/politica/marchena-dona-cinc-dies-als-presos-politics-perque-es-posicionin-sobre-dindult-249576/