dijous, 13 de maig del 2021

La Guàrdia Civil deté el subdelegat del govern espanyol al País Valencià

 

 

PAÍS - PAÍS VALENCIÀ

 

 

La delegada del govern l'ha destituït · Rafael Rubio ha estat detingut al seu domicili en el marc del cas Assut, que investiga una trama de comissions a canvi d'adjudicacions

 

 


 


Per: Redacció

13.05.2021  09:03

 

 

La Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil (UCO) ha detingut el subdelegat del govern espanyol a València i militant del PSOE, Rafael Rubio, i una desena més de persones en el marc d’un operatiu pel cas Assut, que investiga una trama de comissions a canvi d’adjudicacions.

 

Segons que han confirmat fonts de la delegació a VilaWeb, Rubio ha estat detingut al seu domicili a primera hora del matí. És acusat de participar en l’adjudicació de diferents infraestructures en solars públics a canvi de comissions. Segons les mateixes fonts, Rubio feia tres dies que no anava a treballar per raons de salut.

 

A més del delegat, l’UCO també hauria detingut Alfonso Grau, qui fou mà dreta de l’ex-batllessa de València Rita Barberà, i una filla de Grau.

 

Destitució immediata

 

La delegada del govern espanyol, Gloria Calero, ha emès un comunicat on comunica el cessament immediat de Rafael Rubio com a número dos. Afirma també que respecta les actuacions judicials. El partit socialista també ha anunciat que el suspén de militància.

 

El cas Assut

 

El cas Assut l’instrueix des del 2019 el jutjat d’instrucció número 13 de València, que està investigant suposades comissions amb factures falses realitzades per diverses empreses adjudicatàries d’obra pública de l’ajuntament. En aquest entramat hi ha implicat el bufet de l’advocat José María Corbín, cunyat de Barberà. Els fets van ocórrer entre els anys 2005 i 2010, quan el PP governava amb majoria absoluta i Rubio era regidor del PSOE a l’oposició.

 

A la causa s’investiguen delictes contra la hisenda pública, suborn, falsedat documental, emblanquiment de capitals i tràfic d’influències. Estaria relacionada amb la compra de terrenys i la construcció de vivendes de protecció oficial.

 

Rubio, l’home de la màxima confiança del ministre Ábalos

 

Rafael Rubio ocupava el càrrec de subdelegat del govern espanyol al País Valencià des del mes de juny del 2020. Té una llarga trajectòria política al sí del partit socialista. Els mesos previs a les eleccions del 2015 es va mostrar molt crític amb el lideratge de Ximo Puig i sempre ha estat més en l’òrbita del ministre José Luís Ábalos. Rubio ha estat diputat a les Corts Valencianes, i en 2003 va ser el candidat a la batllia de València.

 

Quan va prendre possessió del càrrec de subdelegat del govern espanyol ja tenia damunt l’ombra l’ombra de la implicació en el cas dels zombies, de l’empresa pública Imelsa, que eren treballadors que cobraven un salari de la diputació de València sense anar a treballar.

 

 

 

 

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/guardia-civil-subdelegat-govern-pais-valencia-rafael-rubio-cas-azud/