dijous, 11 de febrer del 2021

El vot inútil " no és tant inútil "

 

 

OPINIÓ

 

 

"Amb aquests partits, ens ho han demostrat, estem condemnats a perdre en bucle. I això sí que fa por, coi!"

 

 

Àstrid Bierge

  

 

 


 

 

El Primer d’Octubre del 2017, l’independentisme va guanyar. Aquell dia es va fer un referèndum i, com en qualsevol votació, allò que val són els vots de la gent que va a votar. La participació a les eleccions portugueses no ha arribat ni al 40% del cens i ningú no n’ha qüestionat la validesa. El Sí al Brexit va tenir el suport del 37% del cens i ningú no en va qüestionar la validesa. En el nostre referèndum, va votar a favor de la independència quasi un 40% del cens. Per què no hauria de ser vàlid? Perquè l’estat espanyol va intentar impedir-lo a cops de porra? Sota quina lògica, si es pot saber, haurien de valer més els cops que els vots? El Primer d’Octubre la policia no va poder aturar el referèndum. Vam votar, vam guanyar i, per tant, el mandat és vàlid i vigent

 

Un altre tema és que els partits que lideren les nostres institucions renunciessin a aplicar aquest mandat des del primer dia. I fins ara. Una cosa no treu l’altra. Que aquests polítics hagin renunciat a fer valer aquest mandat no vol dir que el mandat no sigui vàlid i vigent. L’únic que vol dir és que

ells no estan capacitats per aplicar la independència. Per tant, si ets independentista, tornar-los a votar és inútil. 

 

Algú podria dir: “Si guanyen els espanyols, encara serà pitjor!”. La por que Catalunya, després d’aquestes eleccions, sigui governada pels espanyols, és comprensible però infundada. No ens ha de fer por que Espanya governi Catalunya perquè ja la governa! Això mai ha estat tan clar com en aquesta legislatura que estem a punt de deixar enrere. Ni vam poder triar president al principi de la legislatura, ni hem pogut triar la data de les eleccions que la finalitzaran.  

 

Per si no n’hi hagués prou, els partits del procés no han estat capaços d’aprofitar les competències que l’amo els dona permís per tenir. Però si ni tan sols fan complir les lleis lingüístiques que tenim per protegir el català! I no només això. Col·laboren amb els repressors. Ho fan a través de contractes públics milionaris amb empreses de l’Ibex 35 i també pactant amb el 155 a ajuntaments, a la Diputació de Barcelona i al Congrés. La CUP n’ha estat còmplice des del moment en què va permetre que els catalans no poguéssim tenir el president que havíem votat. A partir d’aquí, només han fet baixada, parlant de reformar Espanya i de celebrar un nou referèndum. 

 

No ens ha de fer por ser un país ocupat perquè ja ho som. El que ens ha de fer por és no poder deixar de ser-ho mai. I si votem als mateixos partits de sempre, obtindrem els mateixos resultats de merda de sempre, amb perdó. És inútil insistir. Amb aquests partits, ens ho han demostrat, estem condemnats a perdre en bucle. I això sí que fa por, coi! Jo votaré Primàries Catalunya perquè no em dona la gana córrer com un hàmster a la roda. No hi ha res pitjor, res que sigui més inútil, més absurd, més trist.  

 



 

ENLLAÇ ARTICLE :

https://elmon.cat/opinio/el-vot-inutil-212314/